Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Μπόνους για πρόσληψη νέων χωρίς εμπειρία

Η καθιερωμένη έναρξη της νέας πολιτικής σεζόν θα γίνει σήμερα στις 8 το βράδυ με την ομιλία του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης. Η ομιλία του πρωθυπουργού θα αφορά την πορεία της χώρας τα επόμενα χρόνια και την αλλαγή που συντελείται σε όλα τα επίπεδα

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Μπόνους για πρόσληψη νέων χωρίς εμπειρία Προσανατολισμένος στους νέους πάει ο Μητσοτάκης στο Βελλίδειο

Οι νέοι θα βρεθούν στο επίκεντρο της ομιλίας του πρωθυπουργού απόψε στη Θεσσαλονίκη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρουσιάσει μια δέσμη μέτρων με στόχο να στηριχθεί η νέα γενιά και να δοθούν απαντήσεις στα προβλήματα, τις ανασφάλειες και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα όσα θα ανακοινώσει από το βήμα της ΔΕΘ θα αφορούν την εκπαίδευση τους, την διαδρομή τους και την εργασία. «Θα έχουν αντίκτυπο και θα επηρεάζουν τη ζωή τους», όπως το θέτει κυβερνητική πηγή που μίλησε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος».

Στο επίκεντρο των ανακοινώσεων αυτών αναμένεται να είναι ένα πρόγραμμα για την πρόσβαση των νέων στην αγορά εργασίας. Σύμφωνα με πληροφορίες θα αφορά νέους 18-29 ετών προκειμένου να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στην εργασία και θα προβλέπει μια γενναία επιχορήγηση των επιχειρήσεων που προσλαμβάνουν νέους χωρίς εργασιακή εμπειρία προκειμένου να ξεκινήσουν την πρώτη τους δουλειά.

Ανάλογα γενναίο μπόνους θα δίνεται και νέους που θα ξεκινούν την σταδιοδρομία τους. Επίσης θα υπάρχουν μέτρα για την πρόσβαση στη γνώση και την τεχνολογία. Από τα μέτρα που έχουν συζητηθεί είναι να δοθούν προγράμματα με data, ενώ είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν και κίνητρα για την αύξηση των εμβολιασμών στην ομάδα 12-17 ετών, αντίστοιχα με το freedom pass που δόθηκε για τις μεγαλύτερες ηλικίες, προσαρμοσμένο στις ανάγκες αυτής της ηλικιακής ομάδας.

Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην οικονομία, την ανάπτυξη και τις μεταρρυθμίσεις. Η ομιλία του όπως μεταδίδουν συνεργάτες του θα αφορά την πορεία της χώρας τα επόμενα χρόνια και την αλλαγή που συντελείται σε όλα τα επίπεδα. Μικρομεσαίες επιχειρήσεις, μεσαία τάξη και ευάλωτα νοικοκυριά θα ακούσουν ξεχωριστό πακέτο μέτρο για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και την στήριξη του οικογενειακού προϋπολογισμού αντίστοιχα. Σε αυτά τα μέτρα περιλαμβάνονται η επέκταση της αναστολής της εισφοράς αλληλεγγύης για τον ιδιωτικό τομέα και ίσως για δημόσιο και συνταξιούχους, η επέκταση της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών κατά 3%, και περαιτέρω μείωση της φορολογίας επιχειρήσεων στο 22% από 24%.

Για τις ανατιμήσεις στην ενέργεια και τα αγαθά η κυβέρνηση σχεδιάζει επέκταση του κοινωνικού τιμολογίου ώστε να υπερδιπλασιαστούν οι δικαιούχοι, παρεμβάσεις στην χονδρική της αγοράς ενέργειας ώστε να απορροφηθούν αυξήσεις και σε όσους τα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος δεν είναι στη ΔΕΗ και τις επιχειρήσεις. Στο τραπέζι των εξαγγελιών βρίσκεται μέχρι τελευταία στιγμή και η μείωση του ΦΠΑ σε ορισμένα αγαθά ώστε να μην επιβαρυνθεί υπέρμετρα το καλάθι του νοικοκυριού.

Google News

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ