Μητσοτάκης: Στήριξη της Ελλάδας στις προσπάθειες της Κύπρου για την ανάκληση των παράνομων τουρκικών ενεργειών
Συνάντηση Μητσοτάκη – Κασουλίδη το απόγευμα της Τετάρτης στο Μέγαρο Μαξίμου
Με τον νέο υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Ιωάννη Κασουλίδη ο οποίος επισκέπτεται τη χώρα μας, συναντήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφού τον συνεχάρη για την ανάληψη των καθηκόντων του, διαβεβαίωσε τον κ. Κασουλίδη ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει τις προσπάθειες της Κύπρου για την ανάκληση όλων των παράνομων τουρκικών ενεργειών και την ακύρωση της τουρκικής απόπειρας επιβολής νέων τετελεσμένων, πρωτίστως στα Βαρώσια.
Επίσης ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι κοινός στόχος Ελλάδας και Κύπρου παραμένει η εξεύρεση συνολικής, συμφωνημένης και λειτουργικής λύσης στο Κυπριακό, στη βάση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, σύμφωνα με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.
Να σημειωθεί ότι ο κύριος Κασουλίδης αναλαμβάνει υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, για τρίτη φορά, μετά δύο προηγούμενες, μακροχρόνιες και -σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη- κατά καθολική αναγνώριση, επιτυχημένες θητείες.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι κ.κ Μητσοτάκης και Κασουλίδης αντάλλαξαν επίσης απόψεις για ευρωπαϊκά και διεθνή ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος, καθώς και για τις περιφερειακές εξελίξεις, με αιχμή την επιθετική ρητορική της Τουρκίας.
Συζητήθηκαν ακόμη οι τριμερείς και πολυμερείς συνεργασίες με έμφαση στη συνεργασία με την Αίγυπτο και το Ισραήλ, καθώς και στο σχήμα 3+1 μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ και Ηνωμένων Πολιτειών.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Τι συμβαίνει στο σώμα όταν μειώνεις τη ζάχαρη για 30 ημέρες
Μόνιμο tattoo χωρίς βελόνες και σύντομα θα το παραλαμβάνεις με κούριερ
Η εκδήλωση του Δήμου για τον Αιγιώτη καθηγητή Νανοτεχνολογίας Θέμη Προδρομάκη ΦΩΤΟ
Το ελληνικό τρόφιμο που θεωρείται «φάρμακο» για την καρδιά
Η AI μεταμορφώνει το Google Earth και μπορείς να δείς τον Παρθενώνα πριν 2500 χρόνια
Το κόκκινο φεγγάρι «αποτύπωσε» τη δύσκολη μάχη με τις φλόγες στην Αιγιάλεια
Τα 12 τρόφιμα «σωτήρες» για όσους δεν έχουν χρόνο να μαγειρεύουν
Στα Καλάβρυτα Χατζηνάσιος και Κορκολής ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ
