Μητσοτάκης: Συνάντηση με Πατριάρχη Αλεξάνδρειας – Τι συζητήθηκε
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Μακαριώτατο Πάπα και Πατριάρχη Αλεξάνδρειας και Πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρο Β.
Στη συνάντηση έγινε επισκόπηση όλων των θεμάτων που αφορούν το Πρεσβυγενές Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Αλεξάνδρειας, συζητήθηκαν οι προκλήσεις που καλείται να διαχειριστεί στην περιοχή πνευματικής και εκκλησιαστικής του δικαιοδοσίας και τονίστηκε ο απαιτητικός ρόλος που καλείται να διαδραματίσει στην Αφρική προς όφελος του ελληνισμού και της Ορθοδοξίας.
Ο Πρωθυπουργός επανέλαβε στον Μακαριώτατο την αμέριστη στήριξη της Ελληνικής Κυβέρνησης σε όλα τα θέματα που αφορούν την Εκκλησία της Αλεξανδρείας και το Ελληνορθόδοξο ποίμνιο στην Αφρική.
Κατά τη συζήτηση επιβεβαιώθηκε ότι, στην τρέχουσα συγκυρία, η διατήρηση της ενότητας Ορθοδόξων Εκκλησιών εξακολουθεί να παραμένει υψηλή προτεραιότητα.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Σούπερ μάρκετ Δεκαπενταύγουστος 2026: Πού μπορείτε να ψωνίσετε το Σαββατοκύριακο
Τα Google Pixel 11 Pro και Pro XL φέρνουν Tensor G6, 3.600 nits, zoom 120x και νέο HiLight
Πανηγυρική πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία για τον Αμβρόσιο
Πώς βράζουν τα μακαρόνια οι Ιταλοί σεφ: Το κόλπο των 60 δευτερολέπτων για να μην κολλάνε ποτέ
Το Google Pixel 11 μεταφράζει τη νοηματική σε κείμενο
Συναυλία για τα 100 Χρόνια της Φιλαρμονικής Καλαβρύτων ΒΙΝΤΕΟ
Μαγνήσιο: Το μέταλλο που «μικραίνει» την ηλικία του εγκεφάλου και προστατεύει από την άνοια
Επιστήμονες βρήκαν τρόπο να εντοπίζουν πέντε χρόνια πριν τι θα γίνει επιτυχία
