Μονή Εσφιγμένου κατά Κυριάκου Βελόπουλου – Κόλαφος ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής

Ανακοίνωση του ηγούμενου της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου για οικονομικές συναλλαγές του Κυριάκου Βελόπουλου με εγκαταβιούντες στο Άγιο Όρος

Μονή Εσφιγμένου κατά Κυριάκου Βελόπουλου - Κόλαφος ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής

Σε σοβαρότατες καταγγελίες για τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκο Βελόπουλο προβαίνει ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, Βαρθολομαίος, καθώς του καταλογίζει οικονομικές παράνομες συναλλαγές με εγκαταβιούντες στο Άγιο Όρος.

Όσον αφορά τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης ο αρχιμανδρίτης στο κείμενό του υπογραμμίζει ότι ο Κυριάκος Βελόπουλος κατά την παρουσία του σε εκπομπή του One Chanel αποκάλυψε τις παράνομες οικονομικές-εμπορικές συναλλαγές του με εγκαταβιούντες στο Άγιο Όρος, καθώς και την πώληση προϊόντων αμφίβολης ασφάλειας, το οποίο αποκάλεσε «φάρμακο για τη φαλάκρα «που παράγονται σε παράνομη βιοτεχνική μονάδα στο Άγιο Όρος, όπου δεν γίνεται κανένας έλεγχος για την ασφάλεια των προϊόντων για χρήση από ανθρώπους».

Ακόμα ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου καταλογίζει στον Κυριάκο Βελόπουλο τη χρηματοδότηση καταληψιών κτηρίων και αγροκτημάτων Αγίου Όρους.

Μονή Εσφιγμένου: Η ανακοίνωση του ηγούμενου για τον Κυριάκο Βελόπουλο

«Οικονομικές συναλλαγές Βελόπουλου με εγκαταβιούντες στο Άγιο Όρος

Στις 1.6.2023 ο Κυριάκος Βελόπουλος σε τηλεοπτική εκπομπή επιβεβαίωσε:

– τις παράνομες οικονομικές-εμπορικές συναλλαγές του με εγκαταβιούντες στο Άγιο Όρος.

– την πώληση προϊόντων αμφίβολης ασφάλειας που παράγονται σε παράνομη βιοτεχνική μονάδα στο Άγιο Όρος, όπου δεν γίνεται κανένας έλεγχος για την ασφάλεια των προϊόντων για χρήση από ανθρώπους.

– την χρηματοδότηση καταληψιών κτηρίων και αγροκτημάτων Αγίου Όρους.

Παράλληλα μετέδωσε ψευδείς ειδήσεις για τα τεκταινόμενα στο Άγιο Όρος (για δήθεν πεινασμένους μοναχούς κτλ).

Συγκεκριμένα από το 1:04:13 και μετά λέει Βελόπουλος χασκογελώντας:

«Kαι για το φάρμακο θα το ξανάκανα και αυτό..το φάρμακο για την φαλάκρα. Η τραγωδία του νεοέλληνα είναι η αναπαραγωγή της ημιμάθειάς του. 2015 θα το πω και αμαρτία δεν έχω το είπα και δημόσια. Ήρθε η Μονή Εσφιγμένου. Οι άνθρωποι δεν είχαν να φάνε χειμωνιάτικα και λένε «σε παρακαλούμε κάναμε αυτό το προϊόν, μπορείς να το παρουσιάσεις και τα έσοδα να τα δώσεις σε μας;» Λέω «δεν είναι της εταιρίας μου..να βοηθήσω». Και το κανα μια βδομάδα. … για την τριχόπτωση. Και τους βοήθησα οικονομικά μετά. Θα το ξανάκανα πάλι. Δεν θα άφηνα ποτέ άνθρωπο να πεινάσει. Έτσi..δεν είναι προϊόν της εταιρίας μου. Έδωσα και παραπάνω λεφτά. Μα βγάζουν προϊόντα, και αρτοσκευάσματα βγάζουν»

Πως γίνεται να πεινάν οι καταληψίες που παράγουν οι ίδιοι αρτοσκευάσματα και διάφορα άλλα προϊόντα για τα οποία αγοράζουν πρώτες ύλες χιλιάδων ευρώ, μόνο ο ίδιος ξέρει.

Ο Βελόπουλος αυτοπαρουσιάζεται ως δήθεν υπερασπιστής της Ορθοδοξίας, ενώ υποστηρίζει τον αρχηγό της κατάληψης, ο οποίος υβρίζει τους Αγίους Παΐσιο και Πορφύριο, δεν ήταν ποτέ ιερέας ή απλός πιστός της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και επιθυμεί να βγει ένας «Έλληνας Χίτλερ».

Οι καταληψίες αν και δεν έχουν ουδεμία σχέση με το Άγιο Όρος, προσπαθούν πάση θυσία να παραμείνουν στο Άγιο Όρος με σκοπό την διατήρηση της παράνομης εμπορικής δραστηριότητας.

Από την διατήρηση της κατάληψης βέβαια κερδίζουν:

– όσοι έχουν εμπορικές συναλλαγές μαζί τους

– όσοι πολιτικοί υποστηρίζονται από τους καταληψίες και εμφανίζονται ψευδώς ως υποστηριζόμενοι από το Άγιο Όρος. Αν οι καταληψίες αποχωρήσουν – ως οφείλουν – από το Άγιο Όρος, δεν θα μπορούν να προσφέρουν τέτοιες «υπηρεσίες» σε πολιτικούς.

αρχιμ. Βαρθολομαίος

Ηγούμενος Ι.Μ. Εσφιγμένου

Άγιο Όρος

Ελλάδα».

Google News Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ