Μονοκλωνικά αντισώματα: Ξεκινά η χορήγησή τους – Οι «πρώτοι» δικαιούχοι

Δικαιούχοι της θεραπείας, θα είναι άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, όπως μεταμοσχευμένοι, με νεφρική ανεπάρκεια και καρκινοπαθείς.

Μονοκλωνικά αντισώματα: Ξεκινά η χορήγησή τους - Οι «πρώτοι» δικαιούχοι

Την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσει η χορήγηση των μονοκλωνικών αντισωμάτων, σε 10 (αρχικά) νοσοκομεία, σε όλες τις υγειονομικές περιφέρειες.

Ανάμεσα στα νοσοκομεία είναι το ΑΧΕΠΑ και το νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, όπως αναφέρει το OPEN και για αυτό ετοιμάζεται πλατφόρμα στην ΗΔΙΚΑ, μέσω της οποίας οι θεράποντες γιατροί θα υποβάλλουν τις αιτήσεις. Πάντως, τον τελικό λόγο θα έχει ειδική επιτροπή.

Δικαιούχοι της θεραπείας, θα είναι άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, όπως μεταμοσχευμένοι, με νεφρική ανεπάρκεια και καρκινοπαθείς.

Πριν από 15 ημέρες περίπου, η Ελλάδα παρέλαβε τις πρώτες παρτίδες δόσεων του φαρμάκου των εταιρειών Regeneron-Roche κατά του κορονοϊού, βασισμένο σε μονοκλωνικά αντισώματα.

Συγκεκριμένα, παρελήφθησαν 2.000 δόσεις του εν λόγω φαρμάκου, από το Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας (ΙΦΕΤ), στο πλαίσιο της συμμετοχής της Ελλάδας στο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (σύμβαση SANTE-C3-2020-091) για την προμήθεια της νέας θεραπείας.

Το φάρμακο διατίθεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από το ΙΦΕΤ, ενώ έχει αποθηκευτεί με ασφάλεια σε ειδικά διαμορφωμένες υποδομές του Ινστιτούτου.

Στόχος της θεραπείας είναι η αποτροπή της επιδείνωσης της νόσου. H χορήγησή της θεραπείας στους νοσούντες θα πραγματοποιείται βάσει κριτηρίων που αναμένεται να προσδιοριστούν από τους αρμόδιους φορείς.

Τέλος, το ΙΦΕΤ θα ακολουθήσει τις υποδείξεις του υπουργείου Υγείας για την αποτελεσματική διανομή και παράδοση των δόσεων.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις - νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εμβόλια: Η τρίτη δόση των mRNA ενισχύει σημαντικά τα αντισώματα και την κυτταρική ανοσία
Τρίτη δόση: Moderna και Pfizer τα πιο αποτελεσματικά -Νέα μελέτη για όλους τους συνδυασμούς εμβολίων
Άλμα Ζωής: Ενημερωτική εκδήλωση για τον καρκίνο του μαστού και το έργο «Σύμμαχοι Φροντίδας» στη Γαστούνη
Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό: Ανοίγει η πλατφόρμα για όσους εμβολιάστηκαν στο εξωτερικό