Μύκονος: Στα 23 ευρώ η μερίδα γύρος, μία μπάλα παγωτό 7 ευρώ – Πόσο φτάνει το σουβλάκι

Οι Ελληνες που πήγαν πρόσφατα στη Μύκονο, τη Σαντορίνη, την Πάρο, τη Νάξο και την Ιο, μιλούν για τιμοκαταλόγους που θυμίζουν τα… καβουροπόδαρα των 600 ευρώ.

Μύκονος

Εξωφρενικές τιμές έχουν βρει στα ελληνικά νησιά οι τουρίστες. Οι Ελληνες που πήγαν πρόσφατα στη Μύκονο, τη Σαντορίνη, την Πάρο, τη Νάξο και την Ιο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Alpha, μιλούν για τιμοκαταλόγους που θυμίζουν τα… καβουροπόδαρα των 600 ευρώ, που είχαν παραγγείλει τουρίστριες στο νησί των ανέμων.

Στο ρεπορτάζ του Alpha οι Έλληνες που ταξίδεψαν στα πιο δημοφιλή ελληνικά νησιά είπαν ότι στη Μύκονο μπορεί να βρεις τυλιχτό σουβλάκι σε τιμή 5 ευρώ ενώ κάποιοι επαγγελματίες της εστίασης μπορεί να χρεώσουν διπλή τιμή αν ο πελάτης είναι ξένος. Νεαρός υποστήριξε ότι μία κρέπα των 5 ευρώ για τους Έλληνες πήγε στα 10 ευρώ όταν ο πελάτης μίλησε αγγλικά.

Το σοκαριστικό είναι πως για μία μερίδα γύρο στη Μύκονο ο πελάτης μπορεί να πληρώσει από 17 έως 23 ευρώ, για μία μπάλα παγωτό από 5 έως 7 ευρώ ενώ υπήρχαν περιπτώσεις όπου το μικρό μπουκάλι νερό κόστιζε 2 ευρώ. Στα ύψη είναι και οι τιμές στα ποτά ειδικά στις Κυκλάδες. Εκτός από τη Μύκονο και τη Σαντορίνη, πανάκριβα μπορεί να πληρώσει κάποιος το απλό ποτό στην Πάρο, στη Νάξο και στην Ίο και συγκεκριμένα από 13 έως 15 ευρώ.

 

Σουβλάκι: Φτάνει τα 4 ευρώ

Πάντως, η τιμή για το κλασικό πιτόγυρο έχει εκτιναχθεί και ξεπερνά τα 3 ευρώ ενώ, σύμφωνα με ιδιοκτήτες ψητοπωλείων, με το μπαράζ ανατιμήσεων στην αγορά, η τιμή του μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 4 ευρώ! «Ο κόσμος, ναι, γκρινιάζει. Δεν είναι διαβασμένος. Δεν ξέρει ακριβώς τι γίνεται στην αγορά. Νομίζει ότι πάμε να κερδίσουμε κάτι παραπάνω ενώ έχουμε πρόβλημα από τις πρώτες ύλες που ψωνίζουμε πχ πίτες, ηλιέλαιο, κοτόπουλο, κρέατα, χαρτιά. Ό,τι και να ψωνίζουμε έχει μία αύξηση. Το δεκάλιτρο (ηλιέλαιο) αγοράζαμε 1,40 τον Φλεβάρη και τώρα αγοράζουμε 3,20-3,49 το κιλό. Τα κρέατα έχουνε μία αύξηση από τον Ιανουάριο, συγκεντρωτικά, περίπου 35%», ανέφερε ο Άρης Χρονόπουλος, ιδιοκτήτης ψητοπωλείων στο Χαϊδάρι, το Αιγάλεω και την Παλλήνη.