Μυλωνάς: Ημέρα μνήμης του Μικρασιατικού Ελληνισμού

Δήλωση του Δημάρχου Δυτικής Αχαΐας Σπύρου Μυλωνά με αφορμή την ημέρα εθνικής μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας.

spyros mylonas

«Η στρατιωτική ήττα και συντριβή που οδήγησε στο ξεριζωμό εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων από τη Μικρασιατική γη αποτελεί τη μεγαλύτερη τραγωδία του σύγχρονου ελληνισμού» αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Σπύρος Μυλωνάς με αφορμή την «ημέρα εθνικής μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας».

Η πλήρης δήλωση του Σπύρου Μυλωνά έχει ως εξής:

«Συμπληρώνονται φέτος 99 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή που οδήγησε στο ξεριζωμό εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων από τη Μικρασιατική γη και αποτελεί τη μεγαλύτερη τραγωδία του σύγχρονου ελληνισμού. Ο ξεριζωμός από την ιστορική του εστία ολόκληρου του μικρασιατικού ελληνισμού τερμάτισε οριστικά τη Μεγάλη Ιδέα αλλά και διαμόρφωσε το πρόσωπο της σύγχρονης Ελλάδας που οφείλει τα μέγιστα στους μικρασιάτες πρόσφυγες του 1922. Η μνήμη μας στρέφεται με σεβασμό στα θύματα της Μικρασιατικής καταστροφής που η συνεχής μελέτη και υπόμνησή της αποτελεί υποχρέωση όλων μας προκειμένου νακατακτήσουμε την αναγκαία εθνική αυτογνωσία».

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ