Μυθικός Καραλής, ατομικό ρεκόρ και ασημένιο στο Ευρωπαϊκό!

Ολοκλήρωσε, λοιπόν, τον αγώνα του με τα 5,87 μέτρα, πανηγυρίζοντας την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου, που είναι το πρώτο του, μάλιστα -στα 24 του- σε επίπεδο ανοιχτού στίβου

Καραλής

Ξεπέρασε τον εαυτό του ο μυθικός Εμμανουήλ Καραλής!
Ο αγαπημένος Μανόλο του ελληνικού στίβου «πέταξε» στα 5,87 μέτρα στον τελικό του επί κοντώ, έκανε ατομικό ρεκόρ και εξασφάλισε το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης!

Ο Έλληνας αθλητής από το ξεκίνημα του αγώνα του στο «Ολίμπικο» φαινόταν ότι βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση και το απέδειξε:

Πέρασε με την πρώτη τα 5,50μ., 5,65μ., 5,75μ., με τη δεύτερη τα 5,82μ. και μετά έκανε το απίστευτο!
Έχοντας φέτος καλύτερη επίδοση στα 5,85μ. από το Ευρωπαϊκό κλειστού της Γλασκώβης, που του χάρισε και το χάλκινο μετάλλιο, ο Καραλής ξεπέρασε με την πρώτη του προσπάθεια τα 5,87 μέτρα και πανηγύρισε, φυσικά, σαν τρελός! Αφενός «έσπασε» το δικό του ρεκόρ, τα 5,86 μέτρα από τον Φεβρουάριο του 2023 στο ΣΕΦ, και αφετέρου αγκάλιασε σε εκείνο το σημείο του αγώνα ένα μετάλλιο.
Λίγο αργότερα, δε, το σιγούρεψε κιόλας! Ο Τούρκος Σασμά, ο Γερμανός Ζέρνιγκελ (αμφότεροι πήραν το χάλκινο μετάλλιο) και ο Γάλλος Κολέ δεν τα κατάφεραν στα 5,85μ. και ο Καραλής εξασφάλισε το ασημένιο μετάλλιο, αφού έμεινε εκείνος και ο ανίκητος Ντουπλάντις στον αγώνα!

Από εκεί και πέρα το πράγμα δυσκόλεψε πολύ για τον Έλληνα πρωταθλητή. Ο Καραλής δοκίμασε να τα… διαλύσει όλα, αλλά έριξε τον πήχη και στα 5,92μ. και στα 5,97μ. και στα 6,02μ. στην προσπάθειά του να τα βάλει με τον Σουηδό, κάτοχο, θυμίζουμε, του παγκόσμιου ρεκόρ με 6,24μ. Ολοκλήρωσε, λοιπόν, τον αγώνα του με τα 5,87 μέτρα, πανηγυρίζοντας την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου, που είναι το πρώτο του, μάλιστα -στα 24 του- σε επίπεδο ανοιχτού στίβου! Και η όρεξη ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων μόλις άνοιξε…