Ν. Ηλιόπουλος: Αδήριτη ανάγκη η επιστροφή του υγειονομικού προσωπικού

Ο νέος πρόεδρος των εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, Ν. Ηλιόπουλος, μάς δίνει το στίγμα της θητείας του.

Ν. Ηλιόπουλος: Αδήριτη ανάγκη η επιστροφή του υγειονομικού προσωπικού

Την επιστροφή του υγειονομικού προσωπικού με την υποχρέωση του ράπιντ τεστ θα διεκδικήσει το νέο ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων του ΠΓΝΠ με πρόεδρο τον Νικόλαο Ηλιόπουλο που προέρχεται από την Τεχνική Υπηρεσία του νοσοκομείου.

«Η καθημερινότητα είναι δύσκολη και όλοι οι συνάδελφοι δίνουν καθημερινά μάχη για να καλύψουν τις ανάγκες των ασθενών» μας είπε ο κ. Ηλιόπουλος, σημειώνοντας ότι το προσωπικό που είναι σε αναστολή είναι απαραίτητο ώστε να μπορεί το νοσοκομείο να ανταποκριθεί σε τυχόν νέο πανδημικό κύμα.

«Θα αγωνιστούμε για την επιστροφή των συναδέλφων μας που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας (αναγνωρίζοντάς τους πως εργάστηκαν αδιάκοπα κατά το πρώτο διάστημα της πανδημίας) με την υποχρέωση ράπιντ τεστ όπως γίνεται στους υπόλοιπους δημόσιους υπαλλήλους» σημειώνει ο κ. Ηλιόπουλος προσθέτοντας ότι:

«Πιστεύουμε ακράδαντα ότι οι λόγοι αναστολής εξέλειπαν πλήρως, αν ποτέ υπήρξαν, και η επανένταξή τους στον εργασιακό τους χώρο είναι αδήριτη, πρακτική και κοινωνική ανάγκη, η ικανοποίηση της οποίας θα αποτελέσει και στοιχείο υψηλής πολιτικής αντίληψης και μεγαλοθυμίας».

Στο ερώτημά μας αν θα μπορέσει το νοσοκομείο να ανταποκριθεί υπό τις παρούσες συνθήκες, μας απάντησε: «Θα παλέψουμε όσο το δυνατόν καλύτερα. Αυτό άλλωστε κάνουμε χρόνια τώρα».

Ενα δεύτερο ζήτημα για το οποίο, η νέα διοίκηση του σωματείου αναφέρει ότι θα δώσει μάχη είναι «η ορθή διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού του νοσοκομείου μας (τοποθετήσεις και μετακινήσεις μέσω κριτηρίων, κ.α.) ως ασπίδα στην επαγγελματική εξουθένωση».

Στον κατάλογο με τα επτά «θα» για τα οποία σημειώνει στην ανακοίνωσή του ότι θα αγωνιστεί το νέο ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων, εκτός από τα δύο παραπάνω συμπεριλαμβάνονται και τα εξής:

– Η ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, κάτι που δικαιολογείται απόλυτα από τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εργαζόμαστε.

– Η αναδιαμόρφωση του οργανισμού του νοσοκομείου μας με την πρόβλεψη παραπάνω κλινών και την αύξηση των οργανικών θέσεων ανά ειδικότητα, θέσεων προσαρμοσμένων στις λειτουργικές ανάγκες του νοσοκομείου μας, το οποίο είναι το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Δυτικής Ελλάδας και ένα από τα μεγαλύτερα της χώρας.

– Η πλήρωση των υπαρχόντων κενών οργανικών θέσεων και την επαρκή στελέχωση του νοσοκομείου μας με προσλήψεις μόνιμου Ιατρικού, Νοσηλευτικού και Βοηθητικού (Τραυματιοφορέων, Βοηθών Θαλάμου κ.α.) προσωπικού, Διοικητικού προσωπικού, Τεχνικών και προσωπικού Παραϊατρικών ειδικοτήτων βάσει των επικαιροποιημένων αναγκών.

– Η παράταση των συμβάσεων ΙΔΟΧ και Επικουρικού προσωπικού για τουλάχιστον ένα χρόνο ακόμα και σε κάθε περίπτωση, με δεδομένο ότι εξυπηρετούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του νοσοκομείου, την μονιμοποίηση τους.

– Θα διεκδικήσουμε την αύξηση χρηματοδότησης και προγραμμάτων οικονομικής ενίσχυσης προκειμένου να αντικατασταθεί ο όποιος πεπαλαιωμένος ιατρικός και μη εξοπλισμός και να γίνει κτιριακή αναβάθμιση πέραν της ενεργειακής, η οποία ήδη πραγματοποιείται.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ενέργεια: Συνομιλίες Κομισιόν - Γερμανίας για οικονομική στήριξη ύψους 200 δισεκ. ευρώ
Πάτρα - Κάλεσμα Δημοτικής Αρχής και Εργατικού Κέντρου:  «Όλοι στον αγώνα για φτηνό ρεύμα, καύσιμα και τρόφιμα»
Πάτρα – Υπόθεση revenge porn: Συγκλονίζει θύμα του κυκλώματος - «Είναι σαν βιασμός» BINTEO
Μιχάλης Κατρίνης στην «Π»: Ζητάμε ισχυρή εντολή για να γίνει το ΠΑΣΟΚ εγγυητής ομαλών εξελίξεων