Να έχουν μείωση στα ανταποδοτικά τέλη του Δήμου Πατρέων, όσοι υιοθετούν ζώα συντροφιάς από το Δημοτικό καταφύγιο

Του Θεόδωρου Κανελλόπουλου,  Μέλος του Δ.Σ. του ΚΟΔΗΠ

Αφορμή για την παρούσα παρέμβασή μου αποτέλεσε, η πρόσφατη θετική πρωτοβουλία του Δήμου Πατρέων, να διοργανώσει στις εγκαταστάσεις της πλαζ το Σάββατο 1  Οκτωβρίου, ημέρα υιοθεσίας για τα ζώα συντροφιάς.

Δεν θα ήθελα και με την παρούσης επιστολής μου να διατυπώσω χρόνιες παραλείψεις της Δημοτικής αρχής Πελετίδη, αλλά και τις σκιές που υπάρχουν, τόσο στην διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, όσο και στην διαδικασία, αλλά και στο υπέρογκο ενοίκιο που καταβάλει ο Δήμος στον ιδιώτη, για το καταφύγιο στο Δρέπανο.

Θα σταθώ στο γεγονός ότι θα πρέπει να υπάρξει και συνέχεια από πλευράς του Δήμου, στην εντατικοποίηση για την επίλυση του προβλήματος με τα αδέσποτα στο Δήμο Πατρέων.

Οφείλαμε να έχουμε προχωρήσει σε πρωτοβουλίες που ήδη γίνονται και σε άλλους Δήμους της χώρας.

Πρωτοβουλίες που σκοπό και στόχο θα έχουν, να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν τους Δημότες της Πάτρας στη φροντίδα των τετράποδων φίλων.

Θα πρέπει το επόμενο χρονικό διάστημα ο Δήμος Πατρέων, σε συνεργασία με την Κτηνίατρο του Δήμου και τις φιλοζωικές Οργανώσεις, να διοργανώσει πρόγραμμα ενημερώσεις των μαθητών Γυμνασίου.

Με το συγκεκριμένο πρόγραμμα οι μαθητές και οι μαθήτριες, θα ενημερωθούν και θα μάθουν για τα εμβόλια, τις στειρώσεις, την ηλεκτρονική σήμανση, τη σίτιση, την περίθαλψη και τις υιοθεσίες.

Καθώς επίσης και να διαπαιδαγωγήσουμε να αντιμετωπίζουν με σεβασμό όλα τα ζώα, ιδιαίτερα τα αδέσποτα, που έχουν βιώσει την εγκατάλειψη.

Ο  Δήμος Πατρέων θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα, στη λειτουργία ψηφιακής πλατφόρμας για την υιοθεσία αδέσποτων ζώων του Δήμου, δίνοντας την δυνατότητα να βρεθεί ένα σπίτι για κάθε αδέσποτο ζώο, αλλά και να δηλώσουν το κατοικίδιο τους οι Δημότες, σύμφωνα με την υποχρέωση που έχουν.

Επίσης η Δημοτική Αρχή της Πάτρας οφείλει, να αξιοποιήσει ουσιαστικά την πρόσφατη γενναία οικονομική χρηματοδότηση της πολιτείας για την διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, με την εξάλειψή τους από του δρόμους, καθώς επίσης και να δώσει κίνητρα για την υιοθεσία ζώων από το καταφύγιο του Δρεπάνου.

Για το λόγο αυτό και ενόψη της συζήτησης για τα ανταποδοτικά τέλη για το 2023 θα πρότεινα όπως, όσοι προχωρήσουν στην υιοθέτηση ζώου συντροφιάς από το Δημοτικό καταφύγιο του Δήμου Πατρέων, να έχουν μείωση στα ανταποδοτικά τέλη του Δήμου κατά 30% για τρία χρόνια.

 

 

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ