Να πάρουν την υπόθεση προσωπικά

Το κύριο άρθρο της “ΠτΔ” ασχολείται με την εμβολιαστική επίδοση της Αχαΐας.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ υψηλή η εμβολιαστική επίδοση στην Αχαΐα. Η προοδευτική ταυτότητα της κοινωνίας εκδηλώνεται στην κάλπη και όχι σε τέτοια ζητήματα. Ποιός είναι ο λόγος της διστακτικότητας; Είναι δύσκολο να τον προσδιορίσει κανείς. Είναι όμως γεγονός ότι δεν υπάρχει υψηλός δείκτης παραίνεσης εκ μέρους της πολιτικής και κοινωνικής ηγεσίας. Πολύ λίγα μέλη της πήραν ζεστά την υπόθεση. Περιορίστηκαν στην ανάρτηση φωτογραφίας από τον προσωπικό τους εμβολιασμό και μια ζεστή κουβέντα. Δεν αρκούν αυτά, όπως αποδείχθηκε.

ΔΕΝ πρέπει οι τοπικοί παράγοντες να εξαντλούν την προσπάθεια επιδραστικότητας μόνο σε τομείς που άπτονται των πολιτικών ή συνδικαλιστικών τους στοχεύσεων. Είναι αναγκαίο να πιάσουν τον πολίτη από το χέρι και να τον φέρουν στο εμβολιαστικό κέντρο. Καλά είναι τα ευγενή μηνύματα για τις παγκόσμιες ημέρες, τις επετείους, τις αθλητικές επιτυχίες και τις εισαγωγικές εξετάσεις. Σήμερα βρισκόμαστε σε μια οιονεί πολεμική κατάσταση. Τι θα έκανε ένας τοπικός ηγέτης σε έναν πόλεμο; Θα εξασφάλιζε, φανταζόμαστε, την οικογένειά του και τον εαυτό του, αλλά θα αναλάμβανε και τις ευθύνες του απέναντι στο κοινωνικό σύνολο.

ΔΕΝ έχουν γίνει αισθητές τέτοιες φωνές. Δεν έχουν εκδηλωθεί ιδιαίτερες πρωτοβουλίες. Είναι θετικό ότι ενεργοποιήθηκε η Περιφέρεια μετά τη σύσκεψη του πρωθυπουργού με τους παράγοντες της αυτοδιοίκησης. Ορθά το θέτει ο περιφερειάρχης Δ. Ελλάδας: Το θέμα δεν είναι να εξαντλήσει το ενδιαφέρον του με έναν χαιρετισμό. Οργανώθηκε κινητοποίηση των εκπροσώπων των κοινωνικών φορέων. Θα έπρεπε να το είχαν κάνει από μόνοι τους οι τελευταίοι. Αλλά έστω και τώρα, ας δράσουν ουσιαστικά και με ζέση και όχι με τυπικά μηνύματα. Οπως κάνουν σε περιπτώσεις που τους καίνε ιδιαίτερα. Ο υγειονομικός κίνδυνος είναι πολύ πιο μεγάλος από κάθε άλλη προτεραιότητα

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments