Να σεβόμαστε τη νοημοσύνη των δημοτών

Το κύριο άρθρο της “Π” σχολιάζει την ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων σχετικά με τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί για το νέο καλλιτεχνικό διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.

Η «ΑΠΑΝΤΗΣΗ» που έδωσε η δημοτική αρχή στην αιχμή ότι η επιλογή καλλιτεχνικού διευθυντή στο ΔΗΠΕΘΕ φέρει τη σφραγίδα – μάλλον ως εντολή παρά ως έγκριση- του κόμματος ήταν μεν μνημειώδης όπως σχολιάζουμε σε άλλες στήλες, κυρίως όμως δηλώνει ότι η δημοτική αρχή δεν έχει ενδοιασμό να προσβάλλει τη νοημοσύνη όσων πολιτών δεν θέλουν να παραιτούνται της νοημοσύνης τους λόγω προκατάληψης. Γιατί υπάρχει και αυτή η τάση στην εποχή μας: Να παραμερίζουμε τη λογική μας, χάριν του φανατισμού. Να υποδεχόμαστε με χαρά και απόλαυση ό,τι μας κολακεύει τις εμπάθειες ή μας διασκεδάζει.
Η ΕΙΚΟΝΑ ενός πολιτικού σχήματος που προσποιείται πως δεν κουβαλάει τη γίδα στην πλάτη ενώ η παράβαση είναι καταφανής και κραυγαλέα, δεν περιποιεί καμία τιμή ούτε στο σχήμα, ούτε στους πολίτες που το εξέλεξαν, ούτε στην ίδια την πόλη.
ΑΣ ΤΟ ξανασκεφτούν, εάν θέλουν η τοπική πολιτική ζωή να κρατιέται σε ένα επίπεδο.
ΣΕ Ο,ΤΙ αφορά την «Π» το επίπεδο αυτό θα το υπεραπιζόμαστε με κάθε τρόπο. Το οφείλουμε στους αναγνώστες μας και την ιστορία της εφημερίδας.
ΕΠΙ της ουσίας της απάντησης, σας παραπέμπουμε στις εσωτερικές σελίδες. Εδώ περιοριζόμαστε σε ένα σχόλιο για λόγους αρχής.

ΕΣΤΙΑΣΗ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ

ΕΧΕΙ τη βάση της η επισήμανση των καταστηματαρχών της εστίασης ότι δεν είναι δουλειά τους να ελέγχουν ποιος πελάτης είναι εμβολιασμένος και ποιος όχι. Επικαλούνται τον κίνδυνο τριβής με τους πελάτες. Είναι γνωστό ότι η κοινωνική μας κουλτούρα δεν μας κάνει δεκτικούς σε ελέγχους και παρεμποδίσεις ή σεβασμό σε κανονισμούς που δεν μας ταιριάζουν στην ιδιοσυγκρασία ή «το φιλότιμο».
ΑΠΟ ΤΗΝ άλλη, είναι ζωτικό για τη δημόσια υγεία να προστατευθεί ο πληθυσμός, συναντώντας μια άλλη ζωτική διάσταση για την οικονομία: Να μπορεί όσο γίνεται περισσότερος κόσμος να απολαμβάνει ελεύθερα αγαθά και υπηρεσίες. Αυτό είναι προς το συμφέρον των ίδιων των επιχειρήσεων.
ΕΙΝΑΙ προφανές ότι η πολιτεία προσπαθεί να στριμώξει όσο μπορεί τους αρνητές. Ας συμβάλουμε όλοι στο στρίμωγμα αυτό λίγο παραπάνω.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ