Να ξανασυναντηθούμε με την κοινωνία

Του Ανδρέα Παναγιωτόπουλου, Βουλευτής Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Το αποτέλεσμα των εκλογών της 25ης Ιουνίου είναι μια πολύ σοβαρή ήττα για τις προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις της χώρας. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ηττήθηκε στις κάλπες με σημαντική απώλεια δυνάμεων και όπως είπε και ο Αλέξης Τσίπρας, που έδωσε την εκλογική μάχη με αυταπάρνηση και αποτελεί τον εγγυητή της συνοχής και της συνέχειάς μας, ένας ιστορικός κύκλος έκλεισε.

Καταφέραμε να σταθούμε όρθιοι, ωστόσο, αφού οι Ελληνες πολίτες μάς εμπιστεύτηκαν τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Θέση από την οποία θα δώσουμε τις πολιτικές και κοινοβουλευτικές μάχες απέναντι στις αντικοινωνικές πολιτικές της ΝΔ και την ακροδεξιά, που ανέκαμψε σε όλες τις εκφάνσεις στον ναό της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Το μεγάλο μήνυμα, όμως, που μας έστειλε ο ελληνικός λαός είναι αυτό της επιτακτικής ανάγκης ριζικών αλλαγών και ανανέωσης μας με προγραμματικό λόγο και έργο, που δεν θα μηδενίζει το πολιτικό και κυβερνητικό μας παρελθόν, αλλά θα ανταποκρίνεται στις αγωνίες των πολιτών με τρόπο που μπορούν να το καταλάβουν και να το ακούσουν.

Εναν σύγχρονο τρόπο επικοινωνίας με τους πολίτες, που θα ακουμπάει στις θεμελιώδεις αξίες της προόδου και της κοινωνικής δικαιοσύνης με επίκεντρο τον άνθρωπο και θα προκύψει μέσα από δημοκρατικές και συλλογικές διαδικασίες, στις οποίες θα αποτιμήσουμε με νηφαλιότητα το αποτέλεσμα και θα σχεδιάσουμε συντεταγμένα τη μεγάλη επανεκκίνηση.

Γιατί η κοινωνία θέλει να εστιάζουμε στα θέματα που την ενδιαφέρουν και στο να κάνουμε τη ζωή των πολιτών της πατρίδας μας καλύτερη.

Προσωπικά, θα ήθελα να ευχαριστήσω για μια ακόμη φορά από καρδιάς τους συμπολίτες μου για τη μεγάλη τιμή να με εκλέξουν βουλευτή Αχαΐας. Τιμή που ταυτόχρονα αποτελεί ύψιστο καθήκον. Να είναι σίγουροι ότι κι εγώ από την πλευρά μου θα τιμήσω την εμπιστοσύνη τους με αίσθημα ευθύνης.

Θα είμαι δίπλα σε όλους τους πολίτες, όλης της Αχαΐας, χωρίς πολιτικές και κομματικές διακρίσεις.

Θα αγωνιστώ ενεργά μέσα και έξω από τη Βουλή, για να ξαναβρεί ο τόπος μας τη θέση που του ανήκει. Δίπλα στους νέους, τις γυναίκες, τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αδύναμους.

Γιατί το μέλλον είναι πολύ ελπιδοφόρο για να παγιδευτεί από αυτούς που το επιβουλεύονται!