Ναι στην ενότητα αλλά ποιος θα τη φροντίσει;

Το κύριο άρθρο της «Π»

Ο πρωθυπουργός έστειλε χθες μήνυμα ενότητας από την Παναγία της Τήνου με την επισήμανση ότι «η πίστη μας δίνει δύναμη να μπορέσουμε ατομικά αλλά και συλλογικά να ξεπεράσουμε τις μεγάλες δυσκολίες και να βαδίσουμε στον δρόμο της προόδου, στον δρόμο της αυτοπεποίθησης στον δρόμο της κοινωνικής συνοχής».

Εξαιρετική η πρωθυπουργική ευχή αλλά η Παναγία βοηθάει μέχρι ενός σημείου. Από κει και πέρα θα πρέπει να θέλουμε οι ίδιοι να βοηθηθούμε.
Η ενότητα, η συνεννόηση, η κοινωνική συνοχή σε εθνικό επίπεδο απαιτούν τη συνδρομή όλων και δη των κρατούντων τα ηνία της εξουσίας. Οι πολίτες με κάθε τρόπο δείχνουν στην καθημερινότητά τους ότι τους ενδιαφέρει η κοινωνική συνοχή. Οτι τους απασχολεί η πολιτική αστάθεια. Οτι επιθυμούν να υπάρχει ομοφωνία και ομοψυχία στο πολιτικό σκηνικό της χώρας η οποία θα αποτυπώνεται στην ύπαρξη της συνέχειας της λειτουργίας του κράτους.

Αυτά όμως θα πρέπει να τα υπηρετήσει το πολιτικό σύστημα με ανοιχτά χαρτιά και ειλικρίνεια. Για παράδειγμα η πλειοψηφία των πολιτών επιθυμεί να μάθει τι πραγματικά συνέβη στην περίπτωση των υποκλοπών. Θέλει να γνωρίζει ότι δεν θα επαναληφθούν αντίστοιχα περιστατικά. Θέλει να γνωρίζει ότι το ελληνικό κράτος και η κεντρική διοίκηση είναι σε θέση να υπερασπιστεί, μέσα από τους θεσμούς και τα κατάλληλα όργανά της, τις ουσιαστικές αρχές της Δημοκρατίας και το συμφέρον της χώρας.

Αδιαμφισβήτητα τα τελευταία χρόνια η χώρα μας κέρδισε πολλές και ιδιαίτερα δύσκολες μάχες. Κι αυτό το αναγνωρίζει η πλειοψηφία των Ελλήνων που με τη στάση της βοήθησε κάθε εθνική προσπάθεια που έγινε. Η ίδια πλειοψηφία είναι όμως που πληγώνεται όταν μένουν αναπάντητα ερωτήματα και σκιές και μάλιστα για ιδιαίτερα κρίσιμα θέματα.

Αυτό είναι ένα σημείο που οφείλει η κυβέρνηση να εστιάσει και να μην επιχειρεί να κλείσει θέματα χωρίς να έχει προηγηθεί η πλήρης διαλεύκανσή τους. Η κοινωνία αγωνιά και περιμένει.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ