Ναυάγιο Πύλου: Ελεύθεροι οι 9 κατηγορούμενοι, το δικαστήριο έκρινε ότι είναι αναρμόδιο
Αναρμόδιο έκρινε ότι είναι το δικαστήριο της Καλαμάτας να δικάσει την υπόθεση του πολύνεκρου ναυυάγιου της Πύλου, καθώς συνέβη σε διεθνή ύδατα, κάνοντας δεκτή τη βασική ένσταση των συνηγόρων υπεράσπισης.
Αναρμόδιο έκρινε ότι είναι το δικαστήριο της Καλαμάτας να δικάσει την υπόθεση του πολύνεκρου ναυυάγιου της Πύλου, καθώς συνέβη σε διεθνή ύδατα, κάνοντας δεκτή τη βασική ένσταση των συνηγόρων υπεράσπισης.
Με την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Καλαμάτας, οι εννιά Αιγύπτιοι οι οποίοι δικάζονταν ως διακινητές και βαρύνονταν επίσης με την κατηγορία για πρόκληση ναυαγίου στην Πύλο, στο οποίο υπολογίζεται ότι έχασαν τη ζωή τους εκατοντάδες μετανάστες αφέθηκαν ελεύθεροι.
Όταν το δικαστήριο ανακοίνωσε την απόφασή του το ακροατήριο στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του ισογείου ξέσπασε σε χειροκροτήματα και συνθήματα, το ίδιο και οι συγκεντρωμένοι έξω από το δικαστικό μέγαρο της Καλαμάτας.
Να σημειωθεί ότι οι 9 Αιγύπτιοι, ηλικίας μεταξύ 21 και 41 ετών, συνελήφθησαν λίγες ώρες μετά το ναυάγιο. Από τότε ήταν προφυλακισμένοι για παράνομη διακίνησης μεταναστών και πρόκληση ναυαγίου.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Η Nothing ετοιμάζει μυστηριώδη συσκευή AI χωρίς οθόνη
Πόσο συχνά να κάνεις τις δουλειές του σπιτιού
Ωριαία αστρολογία: ξεκάθαρες απαντήσεις χωρίς ώρα γέννησης!
God of War Laufey: Αναβάλλεται η κυκλοφορία στο PS5 ποια η νέα ημερομηνία
Πόσο απορρυπαντικό χρειάζεται στο πλυντήριο
