Νέα απορριμματοφόρα στο Αγρίνιο… για δημόσια υγεία

Προκηρύχθηκε διαγωνισμός για την προμήθεια 6 απορριμματοφόρων από το Δήμο Αγρινίου.

Νέα απορριμματοφόρα στο Αγρίνιο... για δημόσια υγεία

Σημαντικές αποφάσεις πήρε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αγρινίου που αφορούσαν το ταρτάν στίβου στο ΔΑΚ Αγρινίου, ενεργειακή αναβάθμιση του δημοτικού φωτισμού, διεθνής διαγωνισμός για έξι νέα απορριμματοφόρα.

Όσον αφορά στα έξι απορριμματοφόρα προκηρύχθηκε διαγωνισμός για την κάλυψη των αναγκών της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του ∆ήμου Αγρινίου.

Συγκεκριμένα, η προμήθεια του εξοπλισμού: Προμήθεια έξι καινούργιων απορριμματοφόρων οχημάτων με συμπιεστή απορριμμάτων (τύπου πρέσας), από τα οποία δύο είναι χωρητικότητας 8 κυβικών μέτρων, ένα είναι χωρητικότητας 12 κυβικών μέτρων και τρία είναι χωρητικότητας 16 κυβικών μέτρων, με σύστημα ανύψωσης κάδων που προορίζεται για την κάλυψη των αναγκών του ∆ήµου και θα χρησιμοποιηθεί σε εργασίες αποκομιδής και μεταφοράς αστικών απορριμμάτων.

Η ενδεικτική δαπάνη για την προμήθεια θα ανέλθει στο ποσό των 979.600 ευρώ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24% και η χρηματοδότηση προέρχεται από το πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ.

Συνεχίζεται το πρόβλημα στο Μεσολόγγι με τα σκουπίδια
Για το γνωστό πρόβλημα του ΧΥΤΑ Μεσολογγίου, ο δήμος Αγρινίου μέχρι πρόσφατα είχε παραχωρήσει ένα απορριμματοφόρο ώστε να βοηθήσει την δύσκολη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο Μεσολόγγι. Η βοήθεια του Δήμου Αγρινίου έλαβε τέλος στις αρχές της εβδομάδας.

Ο Δήμος Μεσολογγίου από τα πέντε απορριμματοφόρα, λειτουργεί τα τέσσερα και μετά την καταστροφική πυρκαγιά στον ΧΥΤΑ, τα σκουπίδια μεταφέρονται στο ΧΥΤΑ Ναυπάκτου, ο οποίος επειδή λειτουργεί από 07:00 το πρωί μέχρι 12:30 το μεσημέρι, μόνο μία εναπόθεση μπορεί χρονικά να εξυπηρετήσει και έτσι τα σκουπίδια παραμένουν μέσα στα απορριμματοφόρα από την δεύτερη αποκομιδή.

Οι πολίτες εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για την κατάσταση που εγκυμονεί κινδύνους και για την δημόσια υγεία.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ