Νέα «εξέγερση» φοιτητών Γεωπονικών Σχολών στο Αγρίνιο

Οι φοιτητές ζητούν να αναγνωριστούν τα πτυχία τους και να κατοχυρωθούν τα επαγγελματικά τους δικαιώματα.

Νέα «εξέγερση» φοιτητών Γεωπονικών Σχολών στο Αγρίνιο

Με σύνθημα «Τέρμα πια η κοροϊδία – θέλουμε πτυχία με αξία!», φοιτητές των Γεωπονικών Σχολών στο Αγρίνιο προχώρησαν σε διαμαρτυρία στο κέντρο της πόλης, χθες Πέμπτη 30/03/2023. Οι φοιτητές ζητούν να αναγνωριστούν τα πτυχία τους και να κατοχυρωθούν τα επαγγελματικά τους δικαιώματα. Στο Αγρίνιο με πανό, συνθήματα και ενημερωτικά φυλλάδια διαμαρτυρήθηκαν.

«Οι ενεργοί φοιτητές στο Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, που είναι Γεωπονικό Τμήμα, είμαστε περίπου 250-300 άτομα. Θέλουμε να είμαστε σίγουροι για την κατοχύρωση του Master Degree 7, τα επαγγελματικά μας δικαιώματα στο ΓΕΩΤΕ, που δεν το έχουμε κατοχυρώσει και την πιστοποίηση», σημείωσε ο φοιτητής Παναγιώτης Καλογερόπουλος που βρέθηκε στην κινητοποίηση.

Και συνέχισε λέγοντας πως «ένας απόφοιτος δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να δουλέψει στον δημόσιο τομέα. Δεν μπορεί να συμμετάσχει σε προγράμματα ή ΑΣΕΠ επειδή δεν αναγνωριζόμαστε από το ΓΕΩΤΕΕ. Ο ιδιωτικός τομέας καλύπτεται. Αλλά το να μην κάνουμε κάτι και να κοιτάμε και να περιμένουμε, δεν γίνεται».

Google News

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ