Νέα ισραηλινά πλήγματα σε Γάζα και Νότιο Λίβανο παρά τις συμφωνίες εκεχειρίας – Στους 4 οι νεκροί Παλαιστίνιοι

Νέα ισραηλινά πλήγματα σε Γάζα και Νότιο Λίβανο παρά τις συμφωνίες εκεχειρίας – Στους 4 οι νεκροί Παλαιστίνιοι

Συνεχίζεται η πολεμική ένταση στη Μέση Ανατολή, καθώς οι ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις πραγματοποίησαν νέα πλήγματα τόσο στη Λωρίδα της Γάζας όσο και στον νότιο Λίβανο, παρά τα υφιστάμενα πλαίσια για κατάπαυση των εχθροπραξιών.

Πυροβολικό και επιχειρήσεις στο νότιο Λίβανο

Σύμφωνα με το Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων του Λιβάνου (NNA), το ισραηλινό πυροβολικό έβαλε εναντίον της πόλης Ζαουτάρ αλ-Σαρκίγια και των περιχώρων της Μάιφαντούν στην περιοχή της Ναμπατίγια, νότια του ποταμού Λιτάνι.

Οι επιχειρήσεις επικεντρώνονται γύρω από την κορυφογραμμή Αλί αλ-Τάχερ (15 χλμ. από τα σύνορα), την οποία το Ισραήλ θεωρεί κομβικό σημείο λόγω υποδομών της Χεζμπολάχ.

Το Reuters μεταδίδει πως το Ιράν προειδοποίησε τις ΗΠΑ ότι μια εκτεταμένη ισραηλινή επίθεση στην περιοχή ενδέχεται να προκαλέσει δυναμική αντίδραση της Τεχεράνης.

Επιθέσεις και θύματα στη Λωρίδα της Γάζας

Στη βόρεια Γάζα, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι απάντησε με πλήγμα αφού δέχθηκε πυρά ανατολικά της «Κίτρινης Γραμμής» —της οριογραμμής που ορίστηκε στη συμφωνία εκεχειρίας και την οποία ο Μπενιαμίν Νετανιάχου έχει δηλώσει ότι το Ισραήλ θα συνεχίσει να ελέγχει.

Από την πλευρά τους, παλαιστινιακές πηγές και συνεργεία διάσωσης αναφέρουν τέσσερις νεκρούς από τα νέα ισραηλινά πυρά:

  • Μπέιτ Λαχίγια: Στρατιωτικά οχήματα άνοιξαν πυρ εναντίον αμάχων, σκοτώνοντας τον 13χρονο Αγιέντ Μοχάμεντ Άλι Σαλάμα και τον Χισάμ Χάνι Σομπ.

  • Πόλη της Γάζας: Αεροπορικό πλήγμα σε ηλεκτρικό ποδήλατο κοντά στο τέμενος Αλ Νουρ στοίχισε τη ζωή στον Αχμέντ Φουάντ Χάλας.

  • Νουσεϊράτ: Ανεσύρθη η σορός του Αχμέντ Μάχερ αλ-Νουαϊρί από πυρά στα βορειοανατολικά του καταυλισμού.

Το ισραηλινό Υπουργείο Άμυνας υποστηρίζει ότι οι επιχειρήσεις στοχεύουν αποκλειστικά ένοπλους και απειλές της Χαμάς.

Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη

Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.

Viber: +306909196125

Από το Δίκτυο