Νέα Καληδονία: 59χρονος τουρίστας σκοτώθηκε μετά από επίθεση καρχαρία κοντά στην ακτή
Το θαλάσσιο ζώο τον δαγκώθηκε αρκετές φορές με τον άτυχο να φέρει σοβαρά τραύματα στο πόδι και τα χέρια του, ενώ πέθανε επί τόπου.
Ένας 59χρονος Αυστραλός τουρίστας σκοτώθηκε από επίθεση καρχαρία στη Νέα Καληδονία, στον Ειρηνικό. Ο 59χρονος κολυμπούσε σε απόσταση περίπου 150 μέτρων από την ακτή σε μια δημοφιλή παραλία στη Νουμέα όταν δέχθηκε την επίθεση την Κυριακή, σύμφωνα με τις Αρχές.
Το θαλάσσιο ζώο τον δαγκώθηκε αρκετές φορές με τον άτυχο να φέρει σοβαρά τραύματα στο πόδι και τα χέρια του, ενώ πέθανε επί τόπου.
Πρόκειται για την τρίτη επίθεση καρχαρία κοντά στην παραλία Chateau-Royal μέσα σε τρεις εβδομάδες.
Δύο άτομα που έπλεαν με ιστιοπλοϊκό σε κοντινή απόσταση μετέφεραν τον άνδρα πίσω στην παραλία, όπου οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης προσπάθησαν να τον επαναφέρουν, σύμφωνα με το BBC.
Πολλοί άνθρωποι βρίσκονταν στο νερό εκείνη τη στιγμή και έγιναν μάρτυρες της επίθεσης, όπως μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ενώ δημιουργήθηκε μεγάλη αναστάτωση με τους λουόμενους να τρέχουν για να βγουν από το νερό.
Οι Αρχές έκλεισαν τις περισσότερες παραλίες στην περιοχή ενώ προσπαθούν να εκδιώξουν τον καρχαρία από τις ακτές.
Η Νέα Καληδονία, η οποία βρίσκεται νότια του Βανουάτου, απέχει περίπου 1.200 χιλιόμετρα ανατολικά της Αυστραλίας. Αν και κατοικούν σε αυτήν μόνο 270.000 άνθρωποι, κατατάσσεται στη 13η θέση στον κόσμο όσον αφορά τον συνολικό αριθμό επιθέσεων καρχαριών, σύμφωνα με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Φλόριντα, το οποίο τηρεί καταγραφή σε όλο τον κόσμο από το 1958.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Τι συμβαίνει στο σώμα όταν μειώνεις τη ζάχαρη για 30 ημέρες
Μόνιμο tattoo χωρίς βελόνες και σύντομα θα το παραλαμβάνεις με κούριερ
Η δραστηριότητα μελών – δρομέων του ΣΔΥ Πατρών ΦΩΤΟ
Το ελληνικό τρόφιμο που θεωρείται «φάρμακο» για την καρδιά
Η AI μεταμορφώνει το Google Earth και μπορείς να δείς τον Παρθενώνα πριν 2500 χρόνια
Θεατρική βραδιά στο Σκιαδά από το Άρμα Θέσπιδος ΦΩΤΟ
Τα 12 τρόφιμα «σωτήρες» για όσους δεν έχουν χρόνο να μαγειρεύουν
Η επετειακή εκδήλωση για τα 10 χρόνια του Πολιτιστικού Συλλόγου Αλισσαίων «Πείρος» ΦΩΤΟ
