Νέα καταστήματα «ανθίζουν» στην καλοκαιρινή Πάτρα – Ανοίγουν παραλιακά αλλά κάπου υπάρχει προβληματισμός

Αισιοδοξία στην εστίαση ενόψει ανοίγματος της σεζόν

Νέα καταστήματα «ανθίζουν» στην καλοκαιρινή Πάτρα - Ανοίγουν παραλιακά αλλά κάπου υπάρχει προβληματισμός

Αν και ακόμα είναι νωρίς, για την καλοκαιρινή σεζόν των καταστημάτων εστίασης στην περιοχή της Πάτρας, εν τούτοις υπάρχει ήδη κινητικότητα, που αποτυπώνει ένα κλίμα … αισιοδοξίας το οποίο κυοφορείται στον κλάδο για φέτος μιας και δεν υπάρχει, πλέον, πουθενά η λέξη covid-19!

Με σύμμαχο τις καλές καιρικές συνθήκες, που αναμένονται από εδώ και στο εξής, επιχειρηματίες του χώρου έχουν ήδη μπει σε καθεστώς προετοιμασιών, ώστε από την περίοδο του Πάσχα κιόλας ν’ ανοίξουν τα μαγαζιά τους ευελπιστώντας σε τζίρους καλύτερους από πέρυσι.

Ηδη, υπάρχουν αγγελίες που ζητούν προσωπικό για τη θερινή σεζόν σε καταστήμα τα της εστίασης και ξενοδοχεία, ενώ αρκετά από αυτά σύντομα αναμένεται να ξεκινήσουν και εργασίες ανακαίνισης.

Οπως και πέρυσι, έτσι και φέτος η μερίδα του λέοντος παίρνουν οι παραλίες Ρίου, του γειτονικού Αγίου Βασίλειου, Αραχωβιτίκων, Ροδινής αλλά και Ψαθοπύργου.

Στο Ρίο, τα μαγαζιά που άνοιξαν και πέρυσι και όσα δεν έχουν ανοίξει ακόμα, ετοιμάζονται για να κάνουν… opening τη Μεγάλη Εβδομάδα, με τις πληροφορίες να μην αναφέρουν κάποια καινούργια επιχειρηματική κίνηση.
Νέο σημείο, όμως, αναμένεται στην περιοχή «Δημορρηγόπουλου», όπου κοντά στην παραλιακή ζώνη θα ανοίξει κατάστημα εστίασης, από Πατρινό επιχειρηματία, ο οποίος διαθέτει ήδη αντίστοιχο, χωρίς όμως ακόμα να υπάρχουν άλλες λεπτομέρειες.

Σε κοντινή απόσταση, Αμερικανός επιχειρηματίας – η ταυτότητα του οποίου δεν είναι ακόμα γνωστή – έχει αποκτήσει 2 μαγαζιά και είναι ήδη σε διαδικασία ανακαίνισης με στόχο, μετά το Πάσχα, να ανοίξει το ένα, που θα διαθέτει επιλογές για όλα τα γούστα!

Ενα νέο μαγαζί συζητείται πως θα λειτουργήσει στην περιοχή της Ροδινής, σε πολύ κοντινή απόσταση από αυτό που άνοιξε πέρυσι τις πύλες του, για πρώτη φορά, και πήγε «σφαίρα» καθώς έγινε αμέσως στέκι της νεολαίας κι όχι μόνο.

Σε γενικές γραμμές, πληροφορίες θέλουν να υπάρχουν σκέψεις επιχειρηματιών ν’ ανοίξουν ορισμένοι νωρίτερα, λόγω των εκλογών της 21ης Μαΐου, κάτι που προσανατολίζεται να κάνει ένας από αυτούς, στα Αραχωβίτικα, λόγω και της άφιξης ετεροδημοτών για να ψηφίσουν.

ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΒΡΑΧΝΕΪΚΑ ΛΟΓΩ ΕΡΓΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ

Στην αντίθετη πλευρά της Πάτρας, στην περιοχή των Βραχνεΐκων επικρατεί απαισιοδοξία. Ο λόγος είναι τα έργα που εξελίσσονται, από τη ΔΕΥΑΠκ, στο δίκτυο ύδρευσης. Εκτός από το ότι δεν προβλέπεται κάποια νέα επιχειρηματική κίνηση, υπάρχει αβεβαιότητα για το πότε θ’ ανοίξουν τα υπάρχοντα καταστήματα στην παραλιακή ζώνη, αφού κάνεις δεν ξέρει, ακόμα, το πότε θα ολοκληρωθούν οι εργασίες και πώς, γενικά, θα διαμορφωθεί το τοπίο.

Η «Πελοπόννησος» μίλησε, χθες, με τον ιδιοκτήτη του «Vermut», Πέτρο Σαραντόπουλο, ο οποίος είπε: «Πέρυσι, τέτοια εποχή είχα ανοίξει, όμως λόγω έργων τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και δεν μπορούμε να κάνουμε κανένα προγραμματισμό». Από τον Δήμο Πατρέων ζητήθηκε να ολοκληρωθούν όσο το δυνατόν νωρίτερα και γίνεται προσπάθεια για τέλη Μαΐου. Ζητήθηκε ασφαλτόστρωση, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει η δυνατότατα και γι αυτό έχει παρθεί πρωτοβουλία από επιχειρηματίες να πληρώσουν από την τσέπη τους! «Σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθεί το αίτημα θα προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις. Πρέπει να καταλάβουν ότι Απρίλιος-Μάιος είναι κομβικοί μήνες για την βιωσιμότητά μας» σημείωσε.

Google News

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ