Πάτρα – Νέα πεζοδρόμια στη Ρήγα Φεραίου
Η παρέμβαση περιλαμβάνει τα πεζοδρόμια της Μιχαλακοπούλου (και από τις δύο πλευρές της οδού) από το ύψος της Καρόλου έως την οδό Αράτου.
Από τη Διεύθυνση Έργων Υποδομής ξεκίνησε η ανακατασκευή των πεζοδρομίων στην οδό Ρήγα Φεραίου – Μιχαλακοπούλου, στο πλαίσιο έργου ανακατασκευής πεζοδρομιών και στο Ιστορικό κέντρο της Πάτρας.
Η παρέμβαση περιλαμβάνει τα πεζοδρόμια της Μιχαλακοπούλου (και από τις δύο πλευρές της οδού) από το ύψος της Καρόλου έως την οδό Αράτου.
Τα συγκεκριμένα πεζοδρόμια έχουν συνολική επιφάνεια 1.500 τετραγωνικά μέτρα.
Τα πεζοδρόμια της οδού θα επιστρωθούν με κυβόλιθους μπεζ απόχρωσης με κίτρινο οδηγό τυφλών και τμήματα μαρμάρου.
Σε όλα τα δένδρα που υπάρχουν θα τοποθετηθούν φιλέτα μαρμάρου, γύρω από το καθένα.
Όλες οι παρεμβάσεις θα γίνουν με υλικά φιλικά προς το περιβάλλον, με περιβαλλοντική ευαισθησία, χρηστικότητα και δυνατότητα πρόσβασης ΑΜΕΑ σε όλα τα σημεία της περιοχής.
Όσον αφορά τις εργασίες αποκατάστασης των πεζοδρομίων μπροστά από τα νεοκλασικά διατηρητέα κτίρια που βρίσκονται επί της οδού, θα γίνουν με προσοχή και τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν δεν θα θίγουν την αρχιτεκτονική υπόσταση του κτιρίου, αλλά θα την αναδεικνύουν και θα καθιστούν τα πεζοδρόμια ασφαλή και λειτουργικά.
Η χρηματοδότηση των έργων γίνεται με πόρους του Δήμου.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Καφές και χοληστερόλη: Ποιοι τύποι ανεβάζουν την «κακή» LDL και ποιοι είναι ασφαλείς
Έρευνα αποκάλυψε ότι τηλεοράσεις της LG κατέγραφαν ήχο ενώ ήταν κλειστές
Ο Σβόλης στο GNC 3on3 της Αγίου Νικολάου ΦΩΤΟ
Πώς να ντύσεις τα σχολικά βιβλία βήμα βήμα
Η Google αναγκάστηκε να αλλάξει τις αναζητήσεις στην Ευρώπη και μιλά για την μεγαλύτερη υποβάθμιση εδώ και 29 χρόνια
