Νέα στάση Υπεραστικού θέλει να φτιάξει ο Δήμος στον Ψαθόπυργο

Στο σημείο που βρίσκεται η στάση σήμερα υπάρχει κίνδυνος σοβαρού τραυματισμού ή απώλειας ανθρώπινης ζωής

στάση Εντός του τόξου που σχηματίζει η Παλιά Εθνική Οδός με την οδό Αγαμέμνονος αναζείται έκταση

Ο Δήμος Πατρέων τις προηγούμενες ημέρες ξεκίνησε τις διαδικασίες προκειμένου να μισθώσει ακίνητο στη δημοτική κοινότητα Ψαθοπύργου προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για δημιουργία στάσης των ΚΤΕΛ.

Σύμφωνα με τη διακήρυξη της δημοπρασίας, το προσφερόμενο ακίνητο/οικόπεδο θα πρέπει να βρίσκεται στην περιοχή που εκτείνεται μεταξύ της Παλαιάς Εθνικής Οδού και της οδού Αγαμέμνονος στον Ψαθόπυργο Αχαΐας και να έχει εμβαδόν από 2.500 τ.μ. έως 3.000 τ.μ. περίπου με επαρκείς χώρους για στάθμευση αυτοκινήτων και λεωφορείων.

Το τίμημα του μεγίστου ορίου πρώτης προσφοράς θα οριστεί από την Επιτροπή Εκτίμησης και Αξιολόγησης Ακινήτων, η οποία με επιτόπιο έρευνα θα κρίνει περί της καταλληλότητας των προσφερόμενων ακινήτων και περί του αν αυτά πληρούν τους όρους της διακήρυξης.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους έως την Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024, ενώ μπορούν να ενημερωθούν για τα δικαιολογητικά που απαιτούνται στην ιστοσελίδα του Δήμου.

Αφού κατατεθούν οι προσφορές, τότε η αρμόδια επιτροπή θα προχωρήσει στην αξιολόγηση των προσφερόμενων ακινήτων για να προχωρήσουν οι διαδικασίες.

Ο συνολικός στόχος της μίσθωσης ακινήτου είναι για να αποκτήσει μία μεγάλη κοινότητα της Πάτρας μία κανονική στάση. Ολα αυτά τα χρόνια στην περιοχή δεν υπάρχει στεγασμένος χώρος για να περιμένουν οι επιβάτες το λεωφορείο τους, ενώ στο σημείο που βρίσκεται η στάση των λεωφορείων υπάρχει κίνδυνος σοβαρού τραυματισμού ή απώλειας ανθρώπινης ζωής.

Επιπρόσθετα, στην περιοχή του Ψαθοπύργου, κοντά στο σημείο όπου αναζητείται έκταση για στάση του Υπεραστικού ΚΤΕΛ, αναμένεται να κατασκευαστεί το επόμενο διάστημα ο νέος σιδηροδρομικός σταθμός της περιοχής.

Με βάση τον σχεδιασμό για το τμήμα της νέας σιδηροδρομικής γραμμής Αίγιο-Ρίο στην περιοχή του Ψαθοπύργου θα κατασκευαστεί ένας από τους τρεις σιδηροδρομικούς σταθμούς (Αραχωβίτικα και Ρίο οι άλλοι δύο), ενώ θα κατασκευαστούν και τέσσερις σιδηροδρομικές στάσεις (Ροδοδάφνη, Σελιανίτικα, Καμάρες και Αγιος Βασίλειος).

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού και στο πλαίσιο του συνδυασμού των μέσων μαζικής μεταφοράς, επιλέχθηκε η περιοχή του Ψαθοπύργου από τοΥπεραστικό ΚΤΕΛ για την εγκατάσταση μιας στάσης λεωφορείων στην περιοχή.

Πλέον, αναμένεται να φανεί αν θα υπάρξει ενδιαφέρον από ιδιοκτήτες ακινήτων ή οικοπέδων για να προχωρήσει η διαδικασία.

Διαβάστε επίσης:

Ανασχηματισμός: Αυτή είναι η νέα σύνθεση της κυβέρνησης, όλα τα ονόματα, εκτός Αλεξοπούλου εντός Φωτήλας

Ηλεία: Προφυλακιστέος ο δολοφόνος της 11χρονης Βασιλικής

Άγριο έγκλημα στην Κύπρο: Άνδρας μαχαίρωσε και πέταξε από το μπαλκόνι τη γυναίκα του

Οι υπουργοί και οι υφυπουργοί που μένουν εκτός κυβέρνησης μετά τον ανασχηματισμό

Βραδιά πρεμιέρας για το EURO, το αναλυτικό πρόγραμμα και οι μεταδόσεις