Νέα στοιχεία για τον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη – Οι αναζητήσεις της γιατρού και τα αρχεία που φέρεται να διέγραψε
Τι προκύπτει από τα ηλεκτρονικά πειστήρια – Οι καταθέσεις για τις τελευταίες ώρες του τραγουδιστή και οι αναζητήσεις για προποφόλη και μιδαζολάμη

Νέα δεδομένα έρχονται στο φως για την υπόθεση του θανάτου του Γιώργου Μαζωνάκη, καθώς οι έρευνες των Αρχών συνεχίζονται με επίκεντρο τους δύο προφυλακισμένους γιατρούς και όσα συνέβησαν στην κλινική όπου ο τραγουδιστής υποβλήθηκε σε πλασμαφαίρεση.
Στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκονται οι καταθέσεις γιατρών και εργαζομένων, τα ραντεβού του Γιώργου Μαζωνάκη, οι κινήσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, αλλά και τα ηλεκτρονικά δεδομένα που ανακτήθηκαν από συσκευές της 56χρονης γιατρού.
Τα αρχεία που φέρεται να διαγράφηκαν
Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο Live News, από την ψηφιακή έρευνα προκύπτει ότι είχαν διαγραφεί αρχεία που σχετίζονται με τον Γιώργο Μαζωνάκη και τη διαδικασία που προηγήθηκε του θανάτου του.
Μεταξύ άλλων, οι Αρχές φέρεται να εντόπισαν:
- 19 αρχεία εικόνας με καταγραφές υγείας που σχετίζονται με τον τραγουδιστή και φέρουν ημερομηνία 8 Σεπτεμβρίου 2026.
- 18 αρχεία που αφορούν το πρόγραμμα Eis System, με ώρα καταγραφής 17:30.
- Ένα αρχείο εικόνας από το πρόγραμμα Zyto 5, με ώρα καταγραφής 17:32.
- Τρία αρχεία εγγράφων, εκ των οποίων δύο αφορούν αναφορές από τα συγκεκριμένα λογισμικά και ένα ηλεκτρονικό παραπεμπτικό.
Σε ένα από τα έγγραφα, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, υπήρχαν τα προσωπικά δεδομένα του τραγουδιστή, μεταξύ αυτών και η ημερομηνία γέννησής του, ενώ το όνομά του φέρεται να είχε αντικατασταθεί από κωδικοποιημένη ονομασία.
Στο επίκεντρο βρίσκεται και έγγραφο με μετρήσεις από συσκευή που χρησιμοποιούσε η γιατρός και η οποία φέρεται να κατέγραφε συναισθηματικές καταστάσεις, όπως θλίψη, θυμό, πένθος και άγχος.
Η κατάθεση για τα φίλτρα του μηχανήματος
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η κατάθεση 53χρονης νοσηλεύτριας της κλινικής σχετικά με τα φίλτρα του μηχανήματος της πλασμαφαίρεσης.
Όπως φέρεται να κατέθεσε, λίγο πριν φτάσει το ΕΚΑΒ, η 56χρονη γιατρός αφαίρεσε τα φίλτρα από το μηχάνημα και της τα έδωσε προκειμένου να τα πετάξει. Η ίδια υποστήριξε ότι στη συνέχεια δεν μπήκε ξανά στο δωμάτιο.
Το συγκεκριμένο στοιχείο εξετάζεται από τις Αρχές στο πλαίσιο της συνολικής έρευνας για όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.
Οι προσπάθειες για την εύρεση φλέβας
Η 56χρονη γιατρός έχει δώσει τη δική της εκδοχή για τις τελευταίες ώρες του Γιώργου Μαζωνάκη.
Σύμφωνα με την κατάθεσή της, αρχικά τοποθέτησε τον τραγουδιστή στο μόνιτορ και στη συνέχεια επιχείρησε να τοποθετήσει πεταλούδα σε φλέβα του χεριού του. Υποστήριξε ότι κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ο Μαζωνάκης έκανε απότομες κινήσεις, με αποτέλεσμα να σπάσουν διαδοχικά φλέβες.
Η ίδια ανέφερε ότι στις 15:22, ώρα που σύμφωνα με το κατηγορητήριο συνδέεται με την ανακοπή, υπήρξε πρόβλημα με τη φλέβα και χρειάστηκε να μεσολαβήσει χρόνος μέχρι να επιχειρήσει εκ νέου.
Στη συνέχεια, όπως υποστήριξε, ο τραγουδιστής σηκώθηκε για να πάει στην τουαλέτα και ακολούθησαν νέες προσπάθειες για την εξασφάλιση φλεβικής πρόσβασης.
Η γιατρός ανέφερε ότι στις 16:15 αντιλήφθηκε απότομη πτώση των δεικτών του ασθενούς. Οι νοσηλεύτριες, ωστόσο, φέρεται να τοποθετούν χρονικά την κλήση τους στο δωμάτιο περίπου 20 λεπτά νωρίτερα, δημιουργώντας διαφορετικές εκδοχές για το ακριβές χρονολόγιο των γεγονότων.
Οι αναζητήσεις για προποφόλη και μιδαζολάμη
Σημαντικό τμήμα της έρευνας αφορά και τις αναζητήσεις που, σύμφωνα με εκθέσεις της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, έκανε η 56χρονη γιατρός.
Όπως μεταδόθηκε, στις αναζητήσεις της εντοπίστηκαν πληροφορίες σχετικά με την προποφόλη και τη μιδαζολάμη, ενώ φέρεται να είχε αναζητήσει μέσω εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης πληροφορίες για τον συνδυασμό των δύο ουσιών και τρόπους αντιμετώπισης της μέθης.
Οι συγκεκριμένες αναζητήσεις εξετάζονται σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα ευρήματα της έρευνας.
Παράλληλα, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, από τα κινητά τηλέφωνα ανακτήθηκε ομαδική συνομιλία εργαζομένων της κλινικής, στην οποία γίνεται αναφορά σε μέθη του Γιώργου Μαζωνάκη. Στην ίδια συνομιλία φέρεται να γίνεται αναφορά και σε προηγούμενο περιστατικό κατά το οποίο είχε υποβληθεί άλλο άτομο σε μέθη κατά τη διάρκεια πλασμαφαίρεσης.
Οι Αρχές εξετάζουν πλέον συνολικά τα ψηφιακά πειστήρια, τις καταθέσεις και τα ιατρικά δεδομένα, προκειμένου να αποσαφηνιστεί τι ακριβώς συνέβη κατά τις τελευταίες ώρες του Γιώργου Μαζωνάκη και ποιος ήταν ο ρόλος κάθε εμπλεκόμενου στην υπόθεση.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News