Νεκροτόμος «έβαλε γυαλιά» σε ιατροδικαστή!

Το ατύχημα ήταν… καραμπινάτο έγκλημα – Ο σάλος από την κραυγαλέα αστοχία είναι αναπόφευκτος, γιατί παρά λίγο ένας φόνος να εθεωρείτο ατύχημα.

Νεκροτόμος «έβαλε γυαλιά» σε ιατροδικαστή! Ακόμα και έμπειροι ιατροδικαστές όπως ο κ. Σακελλιάδης μπορεί να κάνουν λάθος...

Το «δεξί χέρι» της ειδικής συμβούλου των ανακριτριών, Χαράς Σπηλιοπούλου, στην πολύκροτη υπόθεση Πισπιρίγκου, υπέπεσε σε ιατροδικαστική αστοχία απροσμέτρητων διαστάσεων και το γεγονός εμβάλλει σε σκέψεις τη Νομική και Ιατροδικαστική Κοινότητα της χώρας, όσον αφορά στην αξιοπιστία της συμβολής της ιατροδικαστικής επιστήμης στην έκδοση σωστών και δίκαιων αποφάσεων!

Ο σάλος από την κραυγαλέα αστοχία είναι αναπόφευκτος, γιατί παρά λίγο ένας φόνος να εθεωρείτο ατύχημα.

Η ιατροδικαστική παραπλάνηση των Αρχών αφορά την περίπτωση μιας 63χρονης γυναίκας που βρέθηκε νεκρή μέσα σε λίμνη αίματος στη Χαλκίδα την περασμένη Πέμπτη. Και ευτυχώς, που ένας παρατηρητικός νεκροτόμος αντιλήφθηκε την πλάνη του αθηναίου ιατροδικαστή Μανώλη Σακελλιάδη και έτσι οι διωκτικές αρχές αντιμετωπίζουν το θανατηφόρο περιστατικό ως στυγερό έγκλημα!

Ο ιατροδικαστής μεταφέρθηκε στη Χαλκίδα με περιπολικό και όταν εξέτασε τη θανούσα, προφανώς «επιδερμικά» και επιπόλαια, απεφάνθη ότι το τραύμα και το αίμα στον τόπο του συμβάντος οφείλονταν σε πτώση από σκάλα…

Κατόπιν τούτων, και μέχρι να μεταφερθεί η σορός της 63χρονης στο νεκροτομείο της Αθήνας, παρήλθαν τρεις ολόκληρες μέρες.

Συνάμα, αφού κατά τον ιατροδικαστή ο θάνατος οφειλόταν σε ατύχημα, δεν αποκλείσθηκε ο χώρος, ενώ κρίσιμα στοιχεία αλλοιώθηκαν και ευρήματα χάθηκαν.

Η ανατροπή στην τραγική υπόθεση ήλθε όταν ο απλός νεκτροτόμος προχώρησε στην απέκδυση του σώματος της 63χρονης. Τότε διαπίστωσε ότι η άτυχη γυναίκα είχε δεχθεί 6 μαχαιριές! Φυσικά προηγήθηκε τεράστια αναστάτωση στο νεκροτομείο και καταβλήθηκε προσπάθεια αποσιώπησης της ανατριχιαστικής αποκάλυψης του ευσυνείδητου νεκροτόμου.

Ο Μαν. Σακελλιάδης είναι ο ίδιος ιατροδικαστής που εξέτασε και το δράμα με το μωρό στην Αρτέμιδα. Αν και έχουν περάσει αρκετές μέρες, ακόμη δεν έχει καταλήξει σε συμπέρασμα ως προς τον χρόνο κύησης της μητέρας. Γίνεται αντιληπτό τι σχόλια γίνονται στην ιατροδικαστική κοινότητα…

Είναι, εν τέλει, εύλογη η περιέργεια της κοινής γνώμης: Ποια πειθαρχική μεταχείριση επιφυλάσσεται στον «εκλεκτό» της Σπηλιοπούλου;

Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News

pelop Google news bing news pelop


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ