Νέο μπαράζ παραβιάσεων της Τουρκίας από drones και με υπερπτήσεις σε Κίναρο και Κανδελλιούσα
Οι παραβιάσεις έγιναν από μη επανδρωμένα τουρκικά αεροσκάφη, ενώ σημειώθηκαν και 6 υπερπτήσεις.
Μαίνεται η προκλητικότητα της Τουρκίας, με την καταγραφή ακόμα 88 παραβιάσεων του εθνικού εναέριου χώρου από μη επανδρωμένα αεροσκάφη.
Συνολικά πάνω από το Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο κινήθηκαν 4 τουρκικά drones, 4 μαχητικά F-16, δύο αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας ATR-72 και ένα ελικόπτερο.
Όλες οι παραβιάσεις έγιναν από τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη ενώ σημειώθηκαν και 6 υπερπτήσεις σε Κίναρο και Κανδελλιούσα. Συγκεκριμένα, ένα τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος UAV που εισήλθε στο FIR Αθηνών, χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης, παραβίασε τον εθνικό εναέριο χώρο και πέταξε, σήμερα, Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου, στις 13:18 και στις 14:20, πάνω από την Κίναρο, στα 19.000 πόδια.
Νωρίτερα σήμερα, στις 08:16, τουρκικό UAV πραγματοποίησε υπερπτήση πάνω από την Κανδελλιούσα, δυτικά της Νισύρου, ενώ στις 08:53, στις 09:16 και στις 10:35 πραγματοποίησε υπερπτήσεις πάνω από την Κίναρο, στα 19.000 πόδια.
Από την παράνομη δραστηριότητα της τουρκικής πολεμικής αεροπορίοας καταγράφηκαν επίσης 7 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Πάτρας στο Λιμάνι
ΟΠΕΚΑ: Πληρώνονται τα επιδόματα Οκτωβρίου 2026 σε 587.789 δικαιούχους την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου
Αυτά είναι τα τρία παιχνίδια που δίνει το PlayStation Plus Νοεμβρίου 2026
Παρουσίαση του βιβλίου «Φύλλα Κατοχής – Αίγιο 1940-1944» της Μαρίας Παναγιωτακοπούλου ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ
Νυχτερινή απασχόληση στις Ένοπλες Δυνάμεις: Δημοσιεύτηκε η απόφαση για τα όρια και την ειδική αποζημίωση
