Νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα μαγειρικής από τη ΔΥΠΑ – Ξεκινούν οι αιτήσεις

Ευκαιρία κατάρτισης για ανέργους 18-60 ετών στα Τρίκαλα

επιδοτούμενο

Τη Δευτέρα 17 Μαρτίου ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για το νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης στη μαγειρική που προσφέρει η ΔΥΠΑ σε συνεργασία με το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ) Λάρισας. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ανέργους 18-60 ετών, με ελάχιστο απαιτούμενο επίπεδο εκπαίδευσης την υποχρεωτική εκπαίδευση, και θα διεξαχθεί στον Δήμο Τρικκαίων. Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές έως τις 30 Μαρτίου στις 23:59.

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα

Η κατάρτιση, συνολικής διάρκειας 250 ωρών, στοχεύει στην απόκτηση δεξιοτήτων που θα επιτρέψουν στους συμμετέχοντες να εργαστούν σε επαγγελματικές κουζίνες ως βοηθοί σεφ. Οι ωφελούμενοι θα μάθουν:

– Τεχνικές προετοιμασίας και παρασκευής γευμάτων

– Σωστή χρήση του εξοπλισμού κουζίνας

– Βασικές αρμοδιότητες του βοηθού σεφ

– Κανόνες υγιεινής και ασφάλειας στον χώρο εργασίας

Οι συμμετέχοντες θα λαμβάνουν εκπαιδευτικό επίδομα 2,50 ευρώ καθαρά ανά ώρα κατάρτισης, ενώ παράλληλα θα καλύπτονται από ιατροφαρμακευτική περίθαλψη καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος.

 

Διαδικασία υποβολής αιτήσεων
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση μέσω:
Email: kdvm.larissa@dypa.gov.gr
Συστημένης επιστολής ή ταχυμεταφοράς στη διεύθυνση: Ερμογένους 10, Λάρισα, ΤΚ 41447
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2410564690

Μετά τη λήξη της προθεσμίας, θα ακολουθήσει αξιολόγηση των αιτήσεων και οι επιλεγέντες θα λάβουν ενημερωτικό email με τις οδηγίες εγγραφής και παρακολούθησης των θεματικών ενοτήτων.

Με την επιτυχή ολοκλήρωση της κατάρτισης, οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης από το ΚΔΒΜ Λάρισας της ΔΥΠΑ, ενισχύοντας τις επαγγελματικές τους προοπτικές στον χώρο της εστίασης.