Νέο όραμα για την αγροτική οικονομία – Φαρμάκης: Συγκροτημένη πολιτική για την αναγέννηση της πρωτογενούς παραγωγής

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Φαρμάκης στις προσδοκίες που δημιουργούνται από τη νέα γενιά αγροτών και τόνισε ότι υπάρχει ένας ολοκληρωμένος που υλοποιείται με μεγάλη προσπάθεια.

Νέο όραμα για την αγροτική οικονομία - Φαρμάκης: Συγκροτημένη πολιτική για την αναγέννηση της πρωτογενούς παραγωγής

Στις δυνατότητες που έχει η Δυτική Ελλάδα να καταστεί μία μεγάλη εξαγωγική δύναμη στον τομέα της αγροδιατροφής εστίασε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, μιλώντας στην εκδήλωση με τίτλο «η Σημασία των Εξαγωγών για τις Αγροδιατροφικές Επιχειρήσεις», που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «AgriFood Exports 360» προχθές, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αχαΐας.

«Η Δυτική Ελλάδα έχει μία πολύ σημαντική αγροτική παραγωγή, έχει πολλά και ποιοτικά προϊόντα, κάποια εκ των οποίων είναι μοναδικά, αλλά και μία πλειάδα επαγγελμάτων και κλάδων που κινούνται γύρω από την παραγωγή και εμπορία αγροτικών προϊόντων» περιέγραψε ο Περιφερειάρχης και αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η Περιφέρεια, από τις οποίες προκύπτει ότι η Δυτική Ελλάδα αλλάζει ταχύτητες και νοοτροπίες, και στον πρωτογενή τομέα. «Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος γιατί αρχίζουμε πλέον να καταλαβαίνουμε τη δύναμη που πραγματικά έχει ο τόπος μας» παρατήρησε.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Φαρμάκης στις προσδοκίες που δημιουργούνται από τη νέα γενιά αγροτών και τόνισε ότι υπάρχει ένας ολοκληρωμένος που υλοποιείται με μεγάλη προσπάθεια. Και πάνω απ’ όλα συλλογική δράση.
«Χάρη σε αυτή την μεγάλη προσπάθεια, αλλά και την συνεργασία που πετύχαμε με το σύνολο των εμπλεκομένων αρχών φορέων και υπηρεσιών, πετύχαμε εξαιρετικές επιδόσεις στην εφαρμογή των μέτρων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ 2014-2020) που έχει προσφέρει περίπου 48 εκ. ευρώ τα τελευταία τρία χρόνια σε μέτρα στήριξης και ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα.

Χάρη στην προσπάθεια και στη συνεργασία μας πετύχαμε να προωθούμε τα προϊόντα μας σε ξένες αγορές, με προγράμματα ύψους 3,9 εκ. ευρώ» ανέφερε ο περιφερειάρχης.

Την εκδήλωση διοργάνωσε ο οργανισμός «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την υποστήριξη της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Το πρόγραμμα AGRIFOOD EXPORTS 360° είναι το πρώτο εξειδικευμένο και πιστοποιημένο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης στην Ελλάδα, για εξαγωγές αγροδιατροφικών προϊόντων που υλοποιείται για τρίτη χρονιά από τον οργανισμό «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά», μέσω της ιδρυτικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Αποτελεί ένα αποτελεσματικό εργαλείο για επιχειρηματίες, στελέχη επιχειρήσεων και συνεταιρισμών αλλά και παραγωγούς που επιθυμούν να αναπτύξουν τον εξαγωγικό προσανατολισμό των προϊόντων και των υπηρεσιών τους σε αγορές εκτός συνόρων.

Συνεχίζοντας την ομιλία του ο Περιφερειάρχης, διαβεβαίωσε: «Εμείς συνεχίζουμε τη δουλειά. Διαμορφώνουμε τις προϋποθέσεις για να χαρακτηριστούν ως ΠΟΠ ή ΠΓΕ και ΕΠΙΠ, πολλά ακόμα προϊόντα της περιοχής, ενισχύουμε διαρκώς τις αγροτικές υποδομές, προωθούμε κάθε διεκδίκηση και κάθε αγωνία του αγροτικού κόσμου της περιοχής στα αρμόδια υπουργεία και επιπλέον, προωθούμε ολοταχώς το μεγάλο μας όραμα, το μεγάλο συνεργατικό φωτοβολταϊκό πάρκο στο Μεσολόγγι που θα προσφέρει ενεργειακή ανακούφιση σε δεκάδες χιλιάδες αγρότες μας» επεσήμανε.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πάτρα: Προχωρούν σε νέα κινητοποίηση οι διανομείς την Πέμπτη 18 Αυγούστου
Πολιτική Προστασία: «Κίτρινος συναγερμός» για τον κίνδυνο πυρκαγιάς την Πέμπτη 18 Αυγούστου
Πάτρα - Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ: Αυξήθηκαν τα περιστατικά ασθενών που μεταβαίνουν σε μη εφημερεύοντα νοσοκομεία μετά τον θάνατο του 49χρονου
Πάτρα: Εξετράπη όχημα στη μίνι Περιμετρική - Ένας τραυματίας