Νέο Πάρκο Αγρινίου: Καλούνται να αιτιολογήσουν χαμηλές προσφορές

Σύμφωνα με τον πίνακα συμμετεχόντων κατά σειρά μειοδοσίας, φαίνονται ασυνήθιστα χαμηλές σε σχέση με το μέσο όρο του συνόλου των παραδεκτών προσφορών που υποβλήθηκαν για το νέο πάρκο Αγρινίου.

ΠΑΡΚΟ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟ Το έργο της ανάπλασης του δήμου Αγρινίου

Το έργο της ανάπλασης του δημοτικού πάρκου συζήτησε η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Αγρινίου. Με βάση όσα έχουν γίνει γνωστά, δυο είναι οι εταιρείες που έκαναν παραδεκτές προσφορές και που καλούνται τώρα, να εξηγήσουν τις τιμές ή το κόστος που προτείνουν στην προσφορά τους εντός αποκλειστικής προθεσμίας 20 ημερών από την κοινοποίηση αντίστοιχης πρόσκλησης.

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προσφορών ήταν η Τρίτη 25 Μαΐου (10 µ.µ) και η ημερομηνία ηλεκτρονικής αποσφράγισης των προσφορών την Τρίτη 1η Ιουνίου (1 π.μ) με ανοικτή διαδικασία επιλογής αναδόχου. Ο μέσος όρος των εκπτώσεων των παραδεκτών προσφορών που υποβλήθηκαν είναι 28,61%.

Οι προσφορές των Οικονομικών φορέων είναι:
> ΤΟΜΗ Α.Β.Ε.Τ.Ε.
> 3Κ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.

Σύμφωνα με τον πίνακα συμμετεχόντων κατά σειρά μειοδοσίας, φαίνονται ασυνήθιστα χαμηλές σε σχέση με το μέσο όρο (28,61%) του συνόλου των παραδεκτών προσφορών που υποβλήθηκαν, διότι εμφανίζουν απόκλιση μεγαλύτερη των δέκα ποσοστιαίων μονάδων.
Εχοντας υπόψη το σχετικό πρακτικό, η επιτροπή διαγωνισμού εισηγήθηκε ότι η αναθέτουσα αρχή πρέπει να απαιτήσει από τους οικονομικούς φορείς να εξηγήσουν τις τιμές ή το κόστος που προτείνουν στην προσφορά τους εντός αποκλειστικής προθεσμίας είκοσι ημερών από την κοινοποίηση αντίστοιχης πρόσκλησης.
Εφόσον γίνει ο έλεγχος των εξηγήσεων τιμών ή κόστους από την επιτροπή διαγωνισμού και κριθεί από την αναθέτουσα αρχή ότι η προσφορά τους είναι σύμφωνη με τη Διακήρυξη και ανταποκρίνεται πλήρως στις απαιτήσεις της Υπηρεσίας σύμφωνα με τη μελέτη στη συνέχεια θα αναδειχθεί ο προσωρινός μειοδότης».

 

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ