Νέο περιστατικό με φόλες και νεκρά αδέσποτα στην Αιγείρα

Φόλες σε αδέσποτα στην παραλία Αιγείρας. Ποια μέτρα ζητά η πρόεδρος Φιλοζωικού Συλλόγου, Διονυσία Σοφιανόπουλου μέσω της εφημερίδας «Πελοπόννησος».

φόλες

Ενα ακόμα περιστατικό με ασυνείδητους να ρίχνουν φόλες και να φονεύουν αδέσποτα ζώα, καταγράφηκε, αυτή τη φορά, στην Αιγείρα της Αχαΐας όπου βρεθήκαν 5 νεκρά τετράποδα!

Με βάση την καταγγελία, που έγινε από κατοίκους, πρόκειται για 2 σκυλιά και 3 γατιά, τα οποία βρέθηκαν φολιασμένα από αγνώστους, στην περιοχή της παραλίας, όπου ορισμένοι φιλόζωοι συνήθιζαν, κάθε απόγευμα, να τα ταΐζουν εκεί που μαζεύονταν, κάτι που φαίνεται πως «ενόχλησε».

φόλες

Η πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Αιγιάλειας «Τα Φιλαράκια», Διονυσία Σοφιανόπουλου, μιλώντας στην «Πελοπόννησο», είπε πως αυτό δεν είναι το πρώτο περιστατικό στην περιοχή, καθώς όπως δηλώνει έχουν πεταχτεί φόλες και στο παρελθόν. «Δεν είναι η πρώτη φόρα, που έριξαν φόλες στην Αιγείρα. Είναι ντροπή γι’ αυτούς που το έκαναν και βγάζουν την κακία τους στα αδέσποτα ζώα. Ως σύλλογος, έχουμε αποφασίσει να πάρουμε μέτρα, για να περιοριστεί το φαινόμενο κι αυτό που προτείνουμε είναι να έχουμε ομάδες περιφρούρησης σε όλη την περιοχή, για να βρούμε αυτούς που προχωρούν σε τέτοιες κακουργηματικές πράξεις. Για όσους δεν το ξέρουν, ο νόμος πλέον είναι πολύ αυστηρός και η πράξη διώκεται ποινικά, είναι κακούργημα και έχει φυλάκιση χωρίς αναστολή. Μπορεί ορισμένοι να διαμαρτύρονται για αγέλες αδέσποτων σε ορισμένα σημεία, όμως είναι κάτι στο οποίο δεν μπορούμε να παρέμβουμε. Μπορεί να υπάρχουν αγέλες… μία εδώ και μία εκεί. Αυτό που έχει σημασία είναι να προσφέρουμε μια οργανωμένη δομή, που θα δώσει στέγη και ασφάλεια στα αδέσποτα της Αιγείρας» ανάφερε.

Για το συμβάν με τα νεκρά ζώα έχει ενημερωθεί και η Αστυνομία Ακράτας, από την οποία ζητείται να προχωρήσει σε περιπολίες στις περιοχές όπου παρατηρούνται πολλά αδέσποτα.

Η Διονυσία Σοφιανόπουλου, κατά το παρελθόν, έχει ενημερώσει τόσο τους ανθρώπους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, όσο και της δημοτικής αρχής Αιγιάλειας για το πρόβλημα, ζητώντας να γίνουν οι κατάλληλες κινήσεις.

«ΜΕΤΡΑ ΜΕΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΥΣΤΗΡΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ»

Η Διονυσία Σοφιανόπουλου προχώρησε και σε προτάσεις, ώστε να περιοριστεί το πρόβλημα με τα αδέσποτα και να μην υπάρχουν φαινόμενα ασυνείδητων να δολοφονούν.«Θα πρέπει να μπούμε στην κουλτούρα των Ευρωπαίων και να πάρουμε μέτρα ώστε να υπάρξει μείωση των αδέσποτων. Προτείνουμε να μπει υποχρεωτική στείρωση σε όσους διαθέτουν ζώα συντροφιάς και στη συνέχεια να υπάρχει αυστηρός έλεγχος σε όλους για να δουν αν τηρείται η διαδικασία. Αν γίνει αυτό, τότε θα μειωθεί ο αριθμός των αδέσποτων όχι μόνο στην Αιγείρα, αλλά και σε άλλες περιοχής. Θα πρέπει να προχωρήσουν και διάφορα προγράμματα από τον Δήμο, που με βάση τον νόμο πρέπει να διαθέτει οργανωμένη Δομή, με καθημερινή παρουσία κτηνιάτρου».