Νέος πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας ο Γκίκας Χαρδούβελης

Ηταν το απόλυτο φαβορί για τη θέση του προέδρου και επιβεβαιώθηκαν τα προγνωστικά. Ο Γκίκας Χαρδούβελης αναλαμβάνει την ηγεσία της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος.

Χωρίς εκπλήξεις, όσον αφορά στο όνομα του νέου προέδρου, συνεδρίασε το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας, δίνοντας το χρίσμα στο κ. Γκίκα Χαρδούβελη, ο οποίος, άλλωστε, υπήρξε εξ αρχής το απόλυτο φαβορί.

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, η απόφαση ήταν εν πολλοίς ομόφωνη, δεδομένου ότι υπέρ της επίμαχης υποψηφιότητας τάχθηκαν, τόσο το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) που κατέχει ποσοστό άνω του 40% στην ΕΤΕ, όσο και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) και το Μέγαρο Μαξίμου. Υπενθυμίζεται πως πέραν του κ. Χαρδούβελη υποψήφιος για την θέση του προέδρου ήταν και ο Άντος Κυριαζής, ο οποίος εργάζεται πολλά χρόνια στην ελβετική EFG του Σπύρου Λάτση.

Σε κάθε περίπτωση, οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται μετά την… έγκριση του SSM, με τις παραπάνω πηγές, ωστόσο, να επισημαίνουν πως πρόκειται για μία τυπική διαδικασία, δεδομένου ότι οι Ευρωπαίοι επόπτες έχουν ήδη δώσει το «πράσινο φως» για το fit and proper των υποψηφίων.

Στο τέλος του μήνα, άλλωστε, θα πραγματοποιηθεί και η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της τράπεζας, οι οποίοι θα κληθούν, επίσης, να εγκρίνουν την τοποθέτηση του κ. Χαρδούβελη στη θέση του προέδρου του Δ.Σ.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΜΟΛΟΓΑ
laptop
enfia 8 9