Νικολαϊδης: Επέστρεψαν στην οικογένεια το ασημένιο ολυμπιακό μετάλλιο – Ιδια στάση αναμένεται και από τους άλλους πλειοδότες

Η εταιρεία που είχε πλειοδοτήσει για το ασημένιο μετάλλιο του Αλέξανδρου Νικολαΐδη σε πρόσφατη δημοπρασία, το επέστρεψε στη οικογένεια του Ολυμπιονίκη.

Νικολαϊδης

Η δημοπράτηση των μεταλλίων του Αλέξανδρου Νικολαΐδη ήταν μία από τις τελευταίες επιθυμίες του αθλητή που πέθανε μετά από μάχη με τον καρκίνο.

Η 24MEDIA πλειοδότησε για το ασημένιο μετάλλιο από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας του 2004 και ανακοίνωσε πως προτίθεται να επιστρέψει στην οικογένειά του. Την ίδια στάση αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλοι πλειοδότες.

Σύμφωνα με την επιθυμία της οικογένειάς του, το ποσό από τη δημοπράτησή του έχει ήδη κατατεθεί απευθείας και ισόποσα στους λογαριασμούς των μη κερδοσκοπικών οργανώσεων «Ο Άλλος Άνθρωπος», «η Λάμψη», «Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης», «Γιατροί Χωρίς Σύνορα», «ΑΡΣΙΣ», «ΦΛΟΓΑ» και «Σύλλογος Σεισμόπληκτων Δήμου Μινώα Πεδιάδας Η ΕΛΠΙΔΑ» (για τις οικογένειες των 2 θυμάτων των φυσικών φαινομένων της 15ης Οκτωβρίου 2022 στην Κρήτη).

Από την πλευρά της εταιρείας η κα Μαρία Γράψα, CEO της 24MEDIA, δήλωσε τα εξής: «Συμμετείχαμε στη δημοπρασία για το μετάλλιο που κέρδισε ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, συμβάλλοντας στην προσπάθεια για την εκπλήρωση της επιθυμίας του ο θάνατός του να γίνει μια ακόμα αφορμή προσφοράς. Σήμερα, με μεγάλη συγκίνηση και τιμή, επιστρέφουμε το μετάλλιο, στην οικογένειά του, που θα πρέπει να είναι για πάντα περήφανη για την κληρονομιά ήθους και ανθρωπιάς, που αφήνει ο Αλέξανδρος στους δικούς του ανθρώπους, αλλά και σε όλους μας».

Με την σειρά της η οικογένεια του Αλέξανδρου Νικολαΐδη εξέφρασε τις ευχαριστίες της προς την εταιρεία «για την συμμετοχή τους στη δημοπρασία για το Αργυρό Μετάλλιο του 2004 του Αλέξανδρου. «Με αυτή τους την κίνηση έβαλαν ένα πολύ σημαντικό λιθαράκι στην εκπλήρωση του σκοπού ζωής του Αλέξανδρου. Η γενναιοδωρία τους, που επισφραγίζεται με την επιστροφή του μεταλλίου στην οικογένεια, μας συγκινεί πολύ και μας θυμίζει σε αυτούς τους πολύ δύσκολους καιρούς, ότι η ανθρωπιά είναι ακόμη εδώ.»