Νικολίνα Καραγκούνη – Πρώτη θέση σε παγκόσμιο καλλιτεχνικό διαγωνισμό για 17χρονη από την Πάτρα

Ζωγράφισε εμπνευσμένη από το 1821 και βραβεύτηκε από τον Ελληνικό Πολιτιστικό Όμιλο Κυπρίων Ελλάδος

Νικολίνα Καραγκούνη - Πρώτη θέση σε παγκόσμιο καλλιτεχνικό διαγωνισμό για 17χρονη από την Πάτρα

Νικολίνα Καραγκούνη - Πρώτη θέση σε παγκόσμιο καλλιτεχνικό διαγωνισμό για 17χρονη από την Πάτρα Το σχολικό έτος 2020-2021 ήταν αρκετά δύσκολο για τους περισσότερους έφηβους που κλήθηκαν να παραμείνουν ενεργοί και δραστήριοι χωρίς κοινωνικές επαφές εξαιτίας της πανδημίας.

Η 17χρονη Πατρινή Νικολίνα Καραγκούνη μετέτρεψε όλη αυτή την απομόνωση σε δημιουργία.

Με αφορμή το πανηγυρικό έτος που διανύουμε για τη συμπλήρωση των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 συμμετείχε με μια από τις εικαστικές δημιουργίες της που έκανε όλο το διάστημα της καραντίνας, στον 11ο Παγκόσμιο Καλλιτεχνικό Διαγωνισμό. Πρόκειται για διοργάνωση του Ελληνικού Πολιτιστικού Ομίλου Κυπρίων Ελλάδος που συμμετέχει ενεργά στις διεργασίες της Επιτροπής 1821,

Το θέμα του διαγωνισμού ήταν «Οι αγώνες του Γένους σε ξηρά και θάλασσα για την αποτίναξη του τουρκικού ζυγού, οι Ηρωες του 1821» και ό,τι άλλο έχει συνάφεια με αυτό.

Νικολίνα Καραγκούνη - Πρώτη θέση σε παγκόσμιο καλλιτεχνικό διαγωνισμό για 17χρονη από την Πάτρα

Επειτα από προτροπή του καθηγητή της Πολύβιου Πρόδρομου, η Νικολίνα συμμετείχε και κέρδισε το πρώτο βραβείο του διαγωνισμού ανάμεσα σε συμμετοχές από όλο τον κόσμο. Η νεαρή εικαστικός ασχολείται με τη ζωγραφική από έξι ετών και έχει φτιάξει αρκετά έργα. Οπως επισημαίνει στην «ΠτΔ», «ήθελα να κάνω κάτι συμβολικό και να έχει νόημα. Στον πίνακα φαίνεται ένα πρόσωπο το οποίο συμβολίζει την “Ελλάδα”. Στο ένα μάτι ζωγράφισα ένα παιδάκι.

Εναν μικρό στρατιώτη. Στο άλλο, έναν κανονικό στρατιώτη που υψώνει το σπαθί του μετά το τέλους του πολέμου. Τα δάκρυα της “Ελλάδας” που είναι ζωγραφισμένα με την ελληνική σημαία είναι δάκρυα χαράς. Συμβολίζουν ότι η Ελλάδα κλαίει από ευχαρίστηση που τελείωσε ο πόλεμος και απελευθερωθήκαμε».

Νικολίνα Καραγκούνη - Πρώτη θέση σε παγκόσμιο καλλιτεχνικό διαγωνισμό για 17χρονη από την Πάτρα

Η 17χρονη, η οποία ενημερώθηκε για τη διάκρισή της, θα βραβευτεί τις επόμενες ημέρες σε ειδική εκδήλωση του Πολεμικό Μουσείο της Αθήνας. Όπως μας είπε, ό,τι και αν επιλέξει να κάνει στο μέλλον σαν επάγγελμα, τη ζωγραφική δεν την αφήνει και θα συνεχίσει να δημιουργεί.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις - νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ