Νικολόπουλος: Θα μείνουν τα τιμολόγια των προμηθευτών και όχι η υλικοτεχνική υποδομή

Ο επικεφαλής της παράταξης “Νέα Πάτρα” Νίκος Νικολόπουλος έριξε για μία ακόμα φορά βέλη στη δημοτική Αρχή.

Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Πατρέων

Με απάντηση στο άρθρο της προέδρου του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων Κατερίνας Γεροπαναγιώτη επέλεξε να συνεχίσει τις επιθέσεις στο Δήμο Πατρέων ο Νίκος Νικολόπουλος.

Η νέα του ανακοίνωση αναφέρει:

Οφείλουμε ως Δημοτική Παράταξη «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ», να επανέλθουμε απαντώντας στο μακροσκελές απολογητικό υπόμνημα – άρθρο της προέδρου του πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων κα. Γεροπαναγιώτη.

Ακτινογραφώντας την απάντησή της διαπιστώνεται ότι, η Δημοτική Αρχή αντί να προχωρήσει στην αγορά της υλικοτεχνικής υποδομής για τις ανάγκες της, επιλέγει στην λογική των απευθείας αναθέσεων και της ενοικίασης.

Παραδέχεται ότι ενώ θα πραγματοποιηθούν δεκάδες εκδηλώσεις στην πόλη και απαιτούνται καρέκλες από το Δήμο, επέλεξε, να μην παραμείνει αυτή η υλικοτεχνική υποδομή στην ιδιοκτησία του Δήμου, αλλά να μείνουν μόνο τα τιμολόγια δαπανών.

Στο ίδιο έργο θεατές με τους πρόσφατους Παράκτιους. Άλλωστε και τότε ο Δήμος, παρακολουθούσε από μακριά χωρίς να παρεμβαίνει στην τότε Οργανωτική Επιτροπή, παρόλο που συμμετείχε, στην διαδικασία των επιλογών της να μην παραμείνει τίποτα τελικά στην Πάτρα. Και μετά, εκ’ των υστέρων, να καταγγέλλει.

Η κα. Πρόεδρος αναφέρει ότι απαιτούνται, περίπου 2.000 καρέκλες για κάθε εκδήλωση π.χ. στο Εργοστάσιο Τέχνης.

Όμως η πλαστικές καρέκλες που θα ενοικιαστούν, για την αγορά τους θα δαπανούσε ο Δήμος περίπου στα 5€ ανά καρέκλα.

Δηλαδή το ποσό που ρίχνει στη «Θάλασσα» της απευθείας ανάθεσης, Δικαιώνοντας τον προβληματισμό μας και την καταγγελία μας.

Εκτός και αν θεωρεί την Δημοτική Αρχή Πελετίδη, ανίκανη να διαφυλάξει την υλικοτεχνική υποδομή του Δήμου και μέμφεται τους εργαζόμενους για να φέρουν σε πέρας τις εκδηλώσεις.

Διατυπώνει ότι η παρούσα Δημοτική Αρχή, σέβεται το κάθε 1€ των Πατρινών.

Σεβασμός σημαίνει  Διαγωνιστική Διαδικασία και όχι το Πάρτι των απευθείας αναθέσεων που έχει στηθεί στον Δήμο Πατρέων που έχει περάσει κάθε προηγούμενο.

Άραγε ως αντιπολίτευση τι θα λέγατε στην οποιαδήποτε Δημοτική Αρχή, πχ, για τα σιντριβάνια και το οικονομικό «πάρτι» που στήνεται;

Ταιριάζει στην παρούσα και απερχόμενη Δημοτική Αρχή, οι στίχοι του Μενέλαου Λουντέμη: «Να σε πνίγουν τόσα πολλά γιατί και οι άλλοι να σου λένε σώπα».

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments