Ανδρουλάκης: «Είμαι έτοιμος να αξιολογηθώ από τη βάση» – Προειδοποίηση για διαγραφές

Η πρώτη τοποθέτηση του Νίκου Ανδρουλάκη για το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών και την εσωκομματική συζήτηση

Ανδρουλάκη

Συνέντευξη στο ΕΡΤnews έδωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών αλλά και τις έντονες συζητήσεις που έχουν φέρει στο ΠΑΣΟΚ.

«Σίγουρα θα μπορούσαμε να πάμε καλύτερα αλλά η μεγάλη εικόνα είναι η ήττα της ΝΔ» είπε ξεκινώντας τη συνέντευξή του.

«Προσπάθησα αυτά τα χρόνια νοοτροπίες που έπληξαν την ενότητά μας να την παραμερίσω δίνοντας χέρι ενότητας προς όλες τις κατευθύνσεις. Με θλίβει που κάποιοι δεν περίμεναν ούτε το πέρας της διαδικασίας. Αυτή η στάση είναι απαξιωτική για την ουσία της πολιτικής. Όχι την ώρα που βυθίζεται η ΝΔ εσύ να κάνει ό,τι μπορείς, να πάρεις τον προβολέα από τον ηττημένο της βραδιάς και να τον φέρεις στο κόμμα σου».

«Εμείς ανεβήκαμε. Είχαμε σταθερή ανοδική πορεία» είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Ανέλαβα ένα ΠΑΣΟΚ που δεν ήταν 2ο πουθενά στην Ελλάδα και έγινε 2ο σε όλη την Ελλάδα μέσα σε 2,5 χρόνια, πριν του λεκανοπεδίου Αττικής. Αυτό θα το θεωρούσαμε όνειρο πριν κάποια χρόνια. Άκουσα ότι οι πολιτικές μου επιλογές απομακρύνουν το ΠΑΣΟΚ και τώρα το ΠΑΣΟΚ πήρε το κέντρο μετά από χρόνια. Άρα δεν υπήρχε ζήτημα πολιτικών επιλογών» τόνισε.

«Τις ευθύνες αναλαμβάνω εγώ γιατί και λάθη έγιναν. Περίμενα να το κρατήσουμε όρθιο και όχι να καταστροφολογούμε».

«Είμαι έτοιμος να αξιολογηθώ ανά πάρα ώρα και στιγμή. Και για το ήθος μου και για το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ και για την αξιοπιστία μου» είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης σε ερώτηση για το αν είναι έτοιμος για εκλογές από τη βάση.

«Εκτιμώ ότι αυτό που χτίζω είναι σταθερό και δυνατό και μεγάλη προίκα για τη δημοκρατική παράταξη. Αυτός ο λαός ξαναχτίζει μαζί μας σχέση εμπιστοσύνης» τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Τόσους μήνες τι ακούμε; Δεν κάνετε σκληρή αντιπολίτευση. Εγώ κάνω προγραμματική αντιπολίτευση, δεν είμαι TikToker»!

«Δε θα δεχτώ ούτε ρεσάλτα, ούτε τυχοδιωκτισμού. Όλα θα γίνουν με σεβασμό στις θεσμικές μας λειτουργίες. Δεν είμαστε ζούγκλα. Δε θα επιστρέψουμε στις εποχές του δηλητηρίου στα σωθικά του ΠΑΣΟΚ. Θα τα πω όλα στην κεντρική επιτροπή… Κάποια στιγμή θα γίνουν (εσωκομματικές) εκλογές».

«Όποιος βγει με τοξικό λόγο θα μείνει εκτός του ΠΑΣΟΚ. Θα πάρουμε αποφάσεις στην κεντρική επιτροπή. Όποιος συνεχίσει την επόμενη μέρα θα μείνει εκτός» τόνισε προειδοποιώντας διαγραφές.

«Είναι θεμιτές οι φιλοδοξίες του κυρίου Δούκα. Θέλω να του πω απλώς ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει συνεχιζόμενες ήττες. Ανεβαίνει σταθερά κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες. Χτίσαμε πολλά δε θα επιτρέψω να γκρεμιστούν. Όλες οι φιλοδοξίες είναι θεμιτές αλλά θερμικά».

«Όλα αυτά θα τα πω στα όργανα του ΠΑΣΟΚ» είπε για ακόμα μια φορά.

Δείτε τη συνέντευξη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη: