Νίκος Ανδρουλάκης: Η ΕΕ να προχωρήσει σε εμπάργκο όπλων στην Τουρκία
Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στην κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας.
Τον Ανδρέα Μαυρογιάννη, υποψήφιο για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, συνάντησε σήμερα (7.10.2022) ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης στο γραφείο του στη Βουλή. Κεντρικό θέμα συζήτησης κατά τη διάρκεια της συνάντησης ήταν η προκλητική στάση της Τουρκίας όσον αφορά το διεθνές δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ο Νίκος Ανδρουλάκης ζήτησε να επιβληθεί εμπάργκο πώλησης όπλων στην Τουρκία.
Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στην κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας. «Η διεθνής κοινότητα, και ιδιαίτερα η ΕΕ, οφείλει να πάρει πρωτοβουλίες. Και με το εμπάργκο όπλων απέναντι σε έναν διεθνή ταραξία, όπως είναι η Τουρκία, αλλά και με την αλλαγή της αρχιτεκτονικής των σχέσεων ΕΕ-Τουρκίας. Δεν μπορεί να είναι υπό ένταξη μια χώρα, που δεν έχει κανένα σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα στο εσωτερικό της με βίαιο και βάναυσο τρόπο» επισήμανε.
Επίσης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ τόνισε την ανάγκη να υπάρξει μια ειδική σχέση ΕΕ-Τουρκίας με αυτοματοποιημένες κυρώσεις.
«Οφείλουμε να εργαστούμε για την επανέναρξη του διαλόγου για τη δίκαιη επίλυση του Κυπριακού βάσει των ψηφισμάτων του ΟΗΕ» υπογράμμισε ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφερόμενος στο Κυπριακό.
«Να βρούμε τους τρόπους ώστε να είμαστε αυτό που πραγματικά είμαστε, ένας χώρος δικαίου, που δεν έχει δυο μέτρα και δυο σταθμά, αλλά είναι στην υπηρεσία των πολιτών της ειρήνης και της ασφάλειας» προσδιόρισε ως προτάγματα για την ΕΕ από την πλευρά του ο Ανδρέας Μαυρογιάννης.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Πάτρας στο Λιμάνι
ΟΠΕΚΑ: Πληρώνονται τα επιδόματα Οκτωβρίου 2026 σε 587.789 δικαιούχους την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου
Αυτά είναι τα τρία παιχνίδια που δίνει το PlayStation Plus Νοεμβρίου 2026
Παρουσίαση του βιβλίου «Φύλλα Κατοχής – Αίγιο 1940-1944» της Μαρίας Παναγιωτακοπούλου ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ
Νυχτερινή απασχόληση στις Ένοπλες Δυνάμεις: Δημοσιεύτηκε η απόφαση για τα όρια και την ειδική αποζημίωση
