Νίκος Νικολοπουλος: «Τα ασφαλή σχολεία στην Πάτρα δεν είναι πολυτέλεια, αλλά ευθύνη όλων»

Για τα περισσότερα σχολικά συγκροτήματα στην Πάτρα, που δεν έχουν το απαιτούμενο Πιστοποιητικό Πυρασφάλειας, ο Δήμος καλείται να καταβάλει τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα.

Νίκος Νικολοπουλος: «Τα ασφαλή σχολεία στην Πάτρα δεν είναι πολυτέλεια, αλλά ευθύνη όλων»

Τη δική του τοποθέτηση για το ζήτημα της πυρασφάλειας των σχολείων, έδωσε ο Νίκος Νικολόπουλος.

Αναλυτικά:

Είναι γνωστό ότι μετά την παρέμβαση της Δημοτικής Παράταξης «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ» στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, αποκαλύφθηκε το πρόβλημα ότι για τα περισσότερα σχολικά συγκροτήματα στην Πάτρα, δεν έχουν το απαιτούμενο Πιστοποιητικό Πυρασφάλειας, με αποτέλεσμα ο Δήμος να καλείται να καταβάλει τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα.

Δυστυχώς, παρόλο που η πολιτεία έχει χρηματοδοτήσει τον Δήμο Πατρέων και για τον προσεισμικό έλεγχο των σχολείων, η Δημοτική αρχή ΑΝΑΘΕΤΙΔΗ και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος παιδείας και ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ, τα έχει αφήσει απροστάτευτα στην τύχη τους.

Μετά τα τελευταία γεγονότα που βιώνουν, οι λαοί της Τουρκίας και της Συρίας από τον θανατηφόρο σεισμό, θα πρέπει να ανησυχούμε στην Πάτρα για την αδιαφορία που επιδεικνύει η απελθούσα Δημοτική Αρχή.

Μια επικίνδυνη αδιαφορία που μπορεί να στοιχίσει και ανθρώπινες ζωές, σε πιθανή πυρκαγιά ή σεισμό.

Ως Δημοτική Παράταξη «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ», αναμένουμε και τα αποτελέσματα των ελέγχων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, για τον μήνα Ιανουάριο όπως έχουμε ζητήσει.

Θεωρούμε όμως σκόπιμο η Δημοτική Αρχή σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να προχωρήσει άμεσα, στην διοργάνωση ενημερωτικών δράσεων σε θέματα Πυρασφάλειας, αντιμετώπισης των σεισμών, ατυχημάτων στο χώρο του σχολείου και πρώτες βοήθειες, για μαθητές, δάσκαλους και καθηγητές.

Να καθίσουν στα «θρανία» για να δημιουργήσουμε Ασφαλή Σχολεία στην Πάτρα για την εκπαιδευτική κοινότητα.

 

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments