Νίκος Βέρτης: Η απόφαση που τον δικαιώνει και ανατρέπει την κατάσχεση στο «Όραμα»

image 478033

Σε μια μεγάλη δικαστική διαμάχη έχει εμπλακεί τα τελευταία χρόνια ο δημοφιλής καλλιτέχνης Νίκος Βέρτης, με τον ίδιο να  βρίσκεται αντιμέτωπος με έναν εκ των στενότερων συνεργατών του μέχρι και πριν από λίγα χρόνια, που πλέον επικαλείται δικαστική απόφαση, η οποία επιδικάζει ποσό σχεδόν ενός εκατομμυρίου ευρώ.

O λόγος για τον Νίκο Πολατίδη, παιδικό φίλο και στενό συνεργάτη του, που διετέλεσε οικονομικός διευθυντής του καλλιτέχνη επί οκτώ ολόκληρα χρόνια και στράφηκε εναντίον του για να διεκδικήσει -όπως υποστηρίζει – δεδουλευμένα που του οφείλονταν.

Σύμφωνα με την υπ.αριθμ. 8057/2019 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης  και στη συνέχεια με την υπ.αριθμ.

441/2021 απόφαση του  Μονομελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης η οποία εκδόθηκε μετά από έφεση κατά της αρχικής απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης για την οποία απόφαση του Εφετείου ο  καλλιτέχνης  έχει στραφεί  στον Άρειο Πάγο για δικαίωση, ο πρώην συνεργάτης και φίλος από το 1996 του Νίκου Βέρτη, αξιώνει το ποσό των 278.000 ευρώ από την πρώτη Σεπτεμβρίου του 2009 όπου ξεκίνησε η εργασιακή τους σχέση. Οι ανωτέρω αποφάσεις έχουν δικαιώσει τον Νίκο Πολατίδη, πλην όμως, αναμένεται η απόφαση του Αρείου Πάγου.   

Το πρωί του Σαββάτου  έκαναν το γύρο του διαδικτύου δημοσιεύματα – φωτογραφίες από το νυχτερινό κέντρο της Θεσσαλονίκης «Orama The Music Show» με δικαστικούς επιμελητές να κατάσχουν περιουσιακά στοιχεία του καλλιτέχνη πριν ωστόσο εκδοθεί απόφαση από το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης.  Ενώ, ήδη ο Νίκος Βέρτης είχε ασκήσει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων την Παρασκευή και αναμένονταν έκδοση της απόφασης, ο Νίκος Πολατίδης, κατά πληροφορίες, ενήργησε καταχρηστικά, δεν περίμενε την απόφαση της Δικαιοσύνης και έδωσε εντολή να προβούν οι δικαστικοί επιμελητές σε κατάσχεση, ημέρα Σάββατο.

Προτού εκδοθεί η απόφαση, δικαστικοί επιμελητές, ενεργώντας κατόπιν εντολής και παραγγελίας του Νίκου Πολατίδη προέβησαν σε κατάσχεση κινητών αντικειμένων, κυριότητας του Νίκου Βέρτη.

Ωστόσο,  το μεσημέρι της Δευτέρας 12 Απριλίου 2021 εκδόθηκαν αποφάσεις του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, όσο και του Αρείου Πάγου, επί αιτήσεως του Νίκου Βέρτη για αναστολή της εκτέλεσης, οι οποίες τον δικαιώνουν.

Οι σημερινές αποφάσεις δικαιώνουν τον καλλιτέχνη, όσον αφορά στην κατάσχεση κινητής και ακίνητης περιουσίας του, πλην όμως, ο δικαστικός αγώνας με τον Νίκο Πολατίδη για τα οφειλόμενα δεδουλευμένα, σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται ο τελευταίος, αναμένεται μακρύς.

Η τοποθέτηση από την πλευρά του καλλιτέχνη

«Σήμερα απεφάνθη τελικά η Δικαιοσύνη δίνοντας ένα ηχηρό μάθημα σε αυτούς που δοκίμασαν να διασύρουν το όνομα του Νίκου Βέρτη, αδιαφορώντας επιδεικτικά για το γεγονός, ότι εκκρεμούσε η απόφαση του Δικαστή του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης

, για το ζήτημα αυτό, παρότι το γνώριζαν κι επιχειρώντας με πρωτόγνωρα αντιδεοντολογικές, αιφνιδιαστικές και τελικά παράνομες ενέργειες αναγκαστικής εκτέλεσης να παρακάμψουν την ετυμηγορία των αρμοδίων Δικαστών.

Απαξιώνοντας έτσι τον ύψιστο ρόλο της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

Παράλληλα επανήλθε και ο Άρειος Πάγος δικαιώνοντας τον Νίκο Βέρτη και κάνοντας δεκτό το αίτημά του για απαγόρευση κάθε πράξης εκτέλεσης, μέχρι την εκδίκαση της εκκρεμούσας αιτήσεως του.

Αποδείχθηκε εν ολίγοις, ότι όποιος βιάζεται σκοντάφτει και ότι μόνο με τέτοιας ποιότητας και ήθους ενέργειες, θα μπορούσαν να πετύχουν αυτό που χρόνια τώρα προσπαθούν, δηλαδή να σπιλώσουν το όνομά του και να ακυρώσουν μια έντιμη και απόλυτα διαυγή πορεία ζωής!!!

Αποδείχθηκε περίτρανα εν ολίγοις για ακόμη μια φορά το αυτονόητο, ότι η Δικαιοσύνη αποδίδεται μόνο μέσα στις δικαστικές αίθουσες και οχι με κραυγές και ψιθύρους σε άλλους χώρους».

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ