Νηπιαγωγείο Ανω Καστριτσίου: Επαναλειτουργεί από σήμερα – Ανησυχία για το μέλλον από τον Πρόεδρο της Κοινότητας στην «Π»

Φωνές νηπίων ακούγονται ξανά στο σχολείο του Ανω Καστριτσίου.«Γράψτε τα παιδιά, σώστε τα σχολεία», η έκκληση μέσω της εφημερίδας «Πελοπόννησος» του Πρόεδρου της Κοινότητας Χαράλαμπου Χρυσικόπουλου, στους μόνιμους κατοίκους.

ΑΝΩ ΚΑΣΤΡΙΤΣΙ

Οι προσπάθειες και οι κινητοποιήσεις κατοίκων, γονέων και φορέων του Ανω Καστριτσίου έπιασαν τόπο! Το Νηπιαγωγείο της περιοχής άνοιξε ξανά, μετά το σύντομο «λουκέτο» που είχε μπει επειδή δεν υπήρχε ο απαραίτητος αριθμός παιδιών για τη λειτουργία του.

Οπως είχε παρουσιάσει η εφημερίδα «Πελοπόννησος » τις προηγούμενες εβδομάδες, η αναστολή λειτουργίας του σχολείο οφειλόταν στο γεγονός ότι φοιτούσαν τρία παιδιά, αντί για πέντε που προβλέπει ο νόμος. Μετά τις ενέργειες που πραγματοποίησαν η Τοπική Κοινότητα Ανω Καστριτσίου, ο πατήρ Παρασκευάς Μπούμπαλης και ορισμένοι γονείς του χωριού άνοιξε πάλι το νηπιαγωγείο και λειτουργεί με πέντε παιδιά.

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

ΑΝΩ ΚΑΣΤΡΙΤΣΙ

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Χαράλαμπος Χρυσικόπουλος μίλησε στην «Π» και δείχνει πως δεν εφησυχάζει: «Θέλουμε να κρούσουμε τον κώδωνα του κινδύνου, εφόσον δεν επετεύχθη πλήρης αποσόβηση, παρά την επιτυχή έκβαση της κινητοποίησής μας. Υπάρχει κίνδυνος να οδηγηθούμε μελλοντικά σε περαιτέρω υποβάθμιση του δημοτικού σχολείου, ακόμη και σε οριστικό κλείσιμο, εάν συνεχίσουν οι υπόλοιποι γονείς να εγγράφουν τα παιδιά τους σε άλλα σχολεία γειτονικών χωριών ή σε σχολεία του κέντρου».

«ΣΧΟΛΕΙΟ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ»

Το Ανω Καστρίτσι είναι ένα χωριό 1.200 κατοίκων, αλλά η τακτική των γονιών να γράφουν τα παιδιά τους σε πιο «βολικά» σχολεία, έχει κάνει υπαρκτό τον κίνδυνο να μπει οριστικό λουκέτο στις δομές εκπαίδευσης της περιοχής.

Διαφημίζοντας τα όσα προσφέρονται στους μαθητές στο σχολείο του Ανω Καστριτσίου, τονίζει ο κ. Χρυσικόπουλος: «Πρόκειται για ένα σχολείο υπόδειγμα, το οποίο βρίσκεται μέσα στη φύση και τον καθαρό αέρα, που διαθέτει μία αξιόλογη βιβλιοθήκη 1200 τόμων, που περιλαμβάνει στις εγκαταστάσεις του γήπεδο μπάσκετ και μίνι γήπεδο ποδοσφαίρου. Σε αυτό το σχολείο έχουν φοιτήσει κατά καιρούς παιδιά που έχουν διαπρέψει κοινωνικά και είμαστε περήφανοι για αυτά».

ΑΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ
Ο πρόεδρος του χωριού εκφράζει μέσω της «Π» την παραίνεση να στηρίξουν τα σχολεία του Ανω Καστριτσίου οι γονείς της περιοχής. «Καθίσταται αναγκαίο, όσοι γονείς μένουν στο Ανω Καστρίτσι, να πειστούν να πηγαίνουν τα παιδιά τους στο τοπικό σχολείο και να μην το απορρίπτουν με το πρόσχημα του υποτιθέμενου κατώτερου επιπέδου. Ας αποβάλουν τις όποιες προκαταλήψεις και ας λάβουν υπ’ όψιν μελέτες σύμφωνα με τις οποίες έχει φανεί ότι στα ολιγοθέσια σχολεία οι μαθητές αλληλεπιδρούν περισσότερο με τον δάσκαλο και τους συμμαθητές τους, καθώς επίσης κοινωνικοποιούνται περισσότερο».

ΠΟΛΛΑΠΛΑ ΟΦΕΛΗ
Η Τοπική Κοινότητα παροτρύνει ενθέρμως τους γονείς των μικρών παιδιών, αλλά και τους νέους γονείς που διαμένουν στο Ανω Καστρίτσι να συμμεριστούν την αγωνία που εκφράζει για το μέλλον του σχολείου, να αναλογιστούν τυχόν παραπλανητικές πεποιθήσεις που τρέφουν, διαιωνίζουν και αδικούν το επίπεδο του σχολείου και να επανεξετάσουν τα πολλαπλά οφέλη που θα αποκομίσουν με την στήριξη στο τοπικό σχολείο.

Κλείνοντας, ο κ. Χρυσικόπουλος ευχαρίστησε δημόσια τον περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη, τον διευθυντή Περιφερειακής Εκπαίδευσης Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο και όλους όσοι βοήθησαν με τις παρεμβάσεις τους.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments