Νόρα Δράκου στην «Π»: «Περίμενα πολλά χρόνια αυτό το μετάλλιο»

Δράκου

Μπορεί να έχει δεχτεί «βροχή» από συγχαρητήρια από όλη την Ελλάδα για το ασημένιο μετάλλιο στα 50μ. ύπτιο και να βρίσκεται εν μέσω αγώνων κάνοντας χθες πανελλήνιο ρεκόρ στα 50μ. Ελεύθερο, η Νόρα Δράκου βρήκε χρόνο και μίλησε χθες στην «Πελοπόννησο» από το Βελιγράδι.

Η Πατρινή κολυμβητήρια είναι η επιτομή της επιμονής, καθώς μετά από 16 χρόνια σχεδόν αδιάλειπτης παρουσίας σε μεγάλες διοργανώσεις, σκληρής δουλειάς και υπομονής έφτασε στον στόχο της. Για αυτό το λόγο η πρωταθλήτρια του Παναθηναικού αποτελεί έτσι κι αλλιώς πρότυπο για πολλά νεαρά κορίτσια, που εμπνέονται ακόμη περισσότερο να ακολουθήσουν τα βήματά της.

«Ήταν ένα μετάλλιο που περίμενα πολλά χρόνια, είχα φτάσει πολλές φορές κοντά, και δεν τα είχα καταφέρει, αλλά αυτή την φορά τα κατάφερα» δήλωσε γεμάτη χαρά η Νόρα Δράκου και πρόσθεσε: «Το 2021, είχα φτάσει πολύ κοντά στο να σταματήσω την καριέρα του, όμως μίλησα με τους δικούς μου ανθρώπους και είπα όχι, δεν θα σταματήσω χωρίς ένα ευρωπαϊκό μετάλλιο».

Σε ερώτηση για το τι είχε αυτή την φορά η Νόρα και έφτασε στην πηγή, υπογράμμισε: «Νομίζω ότι πλέον είμαι σε πιο ώριμη φάση της καριέρας μου, το ευχαριστιέμαι αυτό που κάνω. Αυτό είπα και στον εαυτό μου το 2021, να ζω την κάθε στιγμή, να το χαίρομαι και αυτό βγήκε στη κούρσα. Είμαι σε καλή κατάσταση και πιστεύω ότι έπαιξε ρόλο και το Βελιγράδι, είναι καρμικό φαίνεται γιατί το 2008 είχα πάρει πάλι ασημένιο μετάλλιο σε αυτή τη πόλη».