Νοσοκομεία Πάτρας: Γέμισαν όλες οι ΜΕΘ – Διασωληνωμένοι ακόμα και σε κλινικές covid

Ασταμάτητη είναι η αύξηση νοσηλειών και στα δύο νοσοκομεία της Πάτρας, γεγονός που επέβαλε τη λειτουργία έκτης Κλινικής Κορονοϊού στο ΠΓΝΠ και νέας πτέρυγας στον «’Aγιο Ανδρέα».

Νοσοκομεία Πάτρας: Γέμισαν όλες οι ΜΕΘ - Διασωληνωμένοι ακόμα και σε κλινικές covid

Ασταμάτητα χτυπούσαν οι σειρήνες των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ το βράδυ της Κυριακής καθώς όλη τη νύχτα μετέφεραν στον «άγιο Ανδρέα» περιστατικά κορονοϊού. Από τα περιστατικά που διακομίστηκαν τα 23 έκαναν εισαγωγή για νοσηλεία.

Η αύξηση των νοσηλειών και στα δύο νοσοκομεία της Πάτρας επέβαλε τη λειτουργία και 6ης Κλινικής Κορονοϊού στο ΠΓΝΠ.

Στα 23 τα κρούσματα σε γηροκομείο στην Πάτρα – Συναγερμός στις Αρχές

Επίσης άνοιξε μία επιπλέον Κλινική, πέραν του 2ου ορόφου της νέας πτέρυγας του «Αγίου Ανδρέα» που έχει μετατραπεί σε όροφο Covid 19, στον 4ο όροφο του πολυώροφου κτιρίου του νοσοκομείου.

Χθες στο ΠΓΝΠ νοσηλεύονταν 88 ασθενείς στις Κλινικές Κορονοϊού, 13 διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ και το βρέφος -η πορεία του οποίου κρίνεται βελτιωμένη- στη ΜΕΘ Παίδων.

Στον «Άγιο Ανδρέα» νοσηλεύονταν χθες 61 ασθενείς στις Κλινικές Κορονοϊού και 9 διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ.
«Δυστυχώς οι αριθμοί δείχνουν ότι δεν πάμε καθόλου καλά. Δεν μας ακούει κανείς. Ο ιός έχει φωλιάσει στην κοινότητα και καθημερινά έχουμε υψηλότατο αριθμό νέων κρουσμάτων. Οι πολίτες δεν φαίνεται να λαμβάνουν μέτρα και η επιτήρηση για την εφαρμογή τους δεν είναι αυτή που θα έπρεπε» επισημαίνει ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης.

Αντιμέτωποι με ελλείψεις εξοπλισμού αλλά και προσωπικού βρίσκονται πλέον στις Κλινικές και τις ΜΕΘ Κορονοϊού. Οι υπάρχουσες κλίνες ΜΕΘ και στο ΠΓΝΠ και στον «Αγιο Ανδρέα» είναι γεμάτες. Ασθενείς διασωληνωμένοι νοσηλεύονται στις Κλινικές Κορονοϊού.

Ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό δίνει μάχη για να παράσχει έγκαιρα την κατάλληλη βοήθεια στους πάσχοντες.

Οι πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος» ανέφεραν ότι δεν υπήρχε διαθέσιμος αναπνευστήρας προχθές το βράδυ στο ΠΓΝΠ για να καλυφθεί ασθενής που βρίσκονταν στην αναμονή. Ωστόσο ο αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου, Δημήτρης Μπάκος, ανέφερε ότι έχουν γίνει προμήθειες και διατέθηκε υλικό και από το υπουργείο Υγείας. «Είμαστε σε θέση να καλύψουμε όλους τους ασθενείς μας. Υπάρχει σχεδιασμός και μέριμνα ώστε να μην αφήσουμε κανέναν ακάλυπτο» μας ανέφερε ο κ. Μπάκος.
Την ίδια στιγμή έχουν γεμίσει όλες οι κλίνες στη ΜΕΘ Covid του ΠΓΝΠ και φιλοξενούνται ασθενείς διασωληνωμένοι και στις κλινικές κορονοϊού.

«Προς ο παρόν, η κατάσταση είναι ελεγχόμενη. Αν φυσικά υπάρξει περαιτέρω πίεση, κάτι που απευχόμαστε, θα δούμε πως θα τη διαχειριστούμε» αναφέρει ο κ. Μπάκος και προσθέτει:
«Όλο μας το προσωπικό συντονισμένα δίνει τη μάχη στο πλευρό των ασθενών κι εμείς φυσικά εξασφαλίζουμε τις απαιτούμενες συνθήκες για να μην προκύψουν ζητήματα. Μέχρι στιγμής τα έχουμε καταφέρει ώστε να μην βρεθούμε αντιμέτωποι με την πίεση που υπάρχει σε άλλες περιοχές».

Καλυμμένες είναι και οι κλίνες στη ΜΕΘ Κορονοϊού του «Αγίου Ανδρέα». Η Μονάδα διάθετε έξι κρεβάτια, προστέθηκαν άλλα τρία αλλά οι ασθενείς περισσεύουν και πάλι με αποτέλεσμα να νοσηλεύονται στις Κλινικές.

Σε ετοιμότητα υπάρχουν κι άλλες κλίνες ΜΕΘ αλλά το ερώτημα είναι με τι προσωπικό θα λειτουργήσουν όταν υπάρχει έλλειψη στις ήδη υπάρχουσες; Υπάρχει νοσηλευτικό προσωπικό που κάνει συνεχόμενες βάρδιες ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες.

ΟΙ ΔΙΑΚΟΜΙΔΕΣ
Εν τω μεταξύ, το μέλος του Τμήματος Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ και γιατρός του «Αγίου Ανδρέα», Τάκης Γεωργακόπουλος, θέτει ερωτήματα σχετικά με τις αποφάσεις που ελήφθησαν για τις διακομιδές διασωληνωμένων ασθενών και βαρέως πασχόντων ασθενών. «Στο πρόγραμμα διακομιδών που εκδόθηκε στο νοσοκομείο μας, έχουν συμπεριλάβει ειδικευόμενους από ειδικότητες που η εκπαίδευσή τους δεν έχει σχέση με κλινική ιατρική και το κυριότερο δεν προβλέπεται στην εκπαίδευσή τους ούτε πέρασμα από την ΜΕΘ!

Πρόκειται για τις ειδικότητες επεμβατικής ακτινολογίας, Ακτινοθεραπείας, Μαιευτικής, Πλαστικής Χειρουργικής, Γενικής χειρουργικής. Πώς νέοι γιατροί αναγκάζονται -με εντολή Διοικήσεων- να μεταφέρουν διασωληνωμένους ασθενείς που λαμβάνουν σε συνεχή έγχυση κατασταλτικά φάρμακα τα οποία χειρίζονται μόνο ειδικευμένοι γιατροί συγκεκριμένων ειδικοτήτων, όπως οι αναισθησιολόγοι και δευτερευόντως οι γιατροί των ΜΕΘ ή των ΤΕΠ;».

105 ΘΑΝΑΤΟΙ – 7.287 ΝΕΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ
Οι νέοι θάνατοι ασθενών με Covid-19 χθες ξεπέρασαν τους 100 καθώς έφτασαν τους 105.

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου Covid-19 που κατεγράφησαν ήταν 7.287. Από αυτά τα 253 ήταν στην Αχαΐα, τα 163 στην Αιτωλοακαρνανία και τα 47 στην Ηλεία.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 608 (60% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 503 (82,73%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 105 (17,27%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΠΤΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ
Στο Επιμελητήριο Αχαΐας χθες διενεργήθηκαν 673 ράπιντ τεστ εκ των οποίων τα 24 ήταν θετικά, στην Κάτω Αχαΐα 127 τεστ με 9 θετικά, στο Κέντρο Υγείας Βορείου Τομέα έγιναν 113 έλεγχοι και διαγνώστηκαν 9 κρούσματα, στο Αίγιο 145 με 9 θετικά, στο Σκιαδά ελήφθησαν 63 δείγματα με ένα θετικό και στο Ασυλο Ανιάτων έγιναν 165 ράπιντ τεστ και ήταν όλα αρνητικά.

Σήμερα προγραμματίζονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι στο Επιμελητήριο Αχαΐας ( 8:30 με 20:30), στο οίκημα «ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΑΝΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΟΥ», στο Κέντρο Υγείας Αιγίου (09:00 με 15:00), στο Κοινοτικό Γραφείο του Λάππα (09:00 με 14:30) και στο Δημαρχείο της Χαλανδρίτσας (09:00 με 14:30) για το ευρύ κοινό.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις - νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ