Νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας»: Στάση εργασίας σήμερα στα χειρουργεία

Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων «Ιπποκράτης», του Γενικού Κρατικού Νοσοκομειου Πατρών «Ο Αγιος Ανδρεας».

Νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας»: Στάση εργασίας σήμερα στα χειρουργεία

Το Διοικητικό Συμβούλιου του Σωματείου εργαζομένων Ιπποκράτης στο νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας», σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Στο ίδιο κακόγουστο έργο θεατές, με τη «λειτουργία» του Χειρουργείου στο Νοσοκομείου μας!

Η καταστρατήγηση του ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ που διέπει τη λειτουργία του, είναι πλέον καθεστώς.

Η κοροϊδία και ο εμπαιγμός προς τους Συναδέλφους εργαζόμενους στο Χειρουργείο συνεχίζεται και παρά τις συνεχείς και επαναλαμβάνόμενες οχλήσεις μας για  λειτουργία τύπου «φάμπρικας» του Χειρουργείου.

Μία κατάσταση, την οποία και έχουμε εκθέσει στη Διοίκηση γραπτώς με το αριθμ. Πρωτ. 126/14-11-2022 έγγραφό μας, αλλά και σε άλλες Συναντήσεις.

Η υποστελέχωση του Χειρουργείου με Νοσηλευτές, Αναισθησιολόγους, Τραυματιοφορείς και Βοηθούς  Θαλάμου και ταυτόχρονα η ασύστολη εκμετάλλευση του εξουθενωμένου προσωπικού, που πλέον έχει ξεπεράσει τα όρια των αντοχών του.Σήμερα λειτουργούν τρεις(3) αίθουσες από τις έξι(6) που διαθέτει το Χειρουργείο εξαιτίας της υποστελέχωσης και οόγκος των χειρουγικών επεμβάσεων παραμένει ο ίδιος με τη διοχέτευσή τους στις απογευματινές βάρδιες και τις αργίες,βαφτίζοντάς τες ως έκτακτα περιστατικά,  όπου το βάρος επωμίζονται οι εργαζόμενοι βάρδιας που είναι μόνο για την αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών και τις λοιπές εργασίες του Χειρουγείου (ανεφοδιασμός χειρουγικών αιθουσών με το κατάλληλο υγειονομικο υλικό κ.λπ.).

Αυτή η λειτουργία του Χειρουργείου εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για τους ασθενείς αλλά και για τους εργαζόμενους.

Για όλα τα παραπάνω και όχι μόνο το Δ.Σ του Σωματείου μας αποφάσισε Κινητοποιήσεις στα Χειρουργεία με Στάση Εργασίας την Πέμπτη 9.2.23 από 08:00-13:00 και Παράσταση στη Διοίκηση.

Κάποιοι νομίζουν ότι η τήρηση των κανόνων είναι αλά καρτ! Πλανώνται πλάνην οικτράν!

Δεν διαπραγματευόμαστε την Ασφάλεια των Ασθενών και των Εργαζομένων!».

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments