Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας»: Ξέσπασε κύμα συμπαράστασης στη νοσηλεύτρια

Διευθυντές κλινικών, γιατροί, νοσηλευτικό και άλλο προσωπικό του «Αγίου Ανδρέα» θεωρεί άδικο τον τρόπο με τον οποίο εξάντλησε την αυστηρότητά της η 6η Υγειονομική Περιφέρεια μόνο στο πρόσωπο της εκπαιδευόμενης νοσηλεύτριας.

Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας»: Ξέσπασε κύμα συμπαράστασης στη νοσηλεύτρια

Σύσσωμος ο υγειονομικός κόσμος του «Αγίου Ανδρέα» συμπαρίσταται στην εκπαιδευόμενη νοσηλεύτρια που απολύθηκε από τον «Αγιο Ανδρέα» μετά το τραγικό συμβάν της απώλειας του 49χρονου Θεόδωρου Νεμουτιάνου.

Οπως έγραφε χθες η εφημερίδα «Πελοπόννησος» δεκάδες υπογραφές συγκεντρώθηκαν από όλα τα τμήματα και τις κλινικές του Νοσοκομείου κάτω από το αίτημα ανάκλησης της απόφασης απόλυσής της που εστάλη στη διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Οπως υποστηρίζουν, διευθυντές κλινικών, γιατροί, νοσηλευτικό και άλλο προσωπικό του Νοσοκομείου «με άδικο τρόπο εφαρμόστηκε η αυστηρότητα της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας μόνο στο πρόσωπο της εκπαιδευόμενης νοσηλεύτριας που έτυχε να είναι κι αυτή στη βάρδια στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου το βράδυ της 13ης Ιουλίου που είχε προστρέξει ο άτυχος 49χρονος αν και το Νοσοκομείο δεν εφημέρευε και ως εκ τούτου δεν είχε εφημερεύοντα ιατρό στο ΤΕΠ να τον εξυπηρετήσει».

Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας»: Ξέσπασε κύμα συμπαράστασης στη νοσηλεύτρια

Υγειονομικό προσωπικό απ’ όλα τα τμήματα και τις κλινικές του «Αγίου Ανδρέα» υπέγραψαν το αίτημα που διαβιβάστηκε στη διοίκηση της 6ης ΥΠε

Οι ίδιοι υποστηρίζουν στη σχετική επιστολή που απέστειλαν ότι η συγκεκριμένη νοσηλεύτρια δεν είχε καμία εμπλοκή με τον ασθενή ούτε καν λεκτική. Με δεδομένο ότι δεν έχει βγει ακόμα το πόρισμα και για όλους τους άλλους εμπλεκόμενους του Νοσοκομείου δεν έχει επιβληθεί καμία ποινή πιστεύουν ότι «είναι ηθικά επιβεβλημένο να αποκατασταθεί και η αδίκως διωχθείσα εκπαιδευόμενη νοσηλεύτρια και να επανέλθει στη θέση της».

Μάλιστα κάποιοι από τους υπογράφοντες τη Δευτέρα θα καταθέσουν ως μάρτυρες υπεράσπισης της εκπαιδευόμενης νοσηλεύτριας στο πλαίσιο των ασφαλιστικών μέτρων που έχει καταθέσει κατά της απόφασης.
Ανάμεσα σε αυτούς είναι ο διευθυντής ΕΣΥ ΜΕΘ του Νοσοκομείου και μέλος της Τριμελούς Επιτροπής της Ενωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αχαΐας (ΕΙΝΑ), Τάκης Γεωργακόπουλος. «Θα πάω να καταθέσω διότι θεωρώ εντελώς άδικη την απόλυση της εκπαιδευόμενης νοσηλεύτριας χωρίς να έχει ολοκληρωθεί το πόρισμα και χωρίς να έχει τιμωρηθεί κανείς άλλος. Ολοι οι άλλοι, για τους οποίους φυσικά δεν γνωρίζουμε εάν και σε ποιον βαθμό ευθύνονται διότι αυτό θα φανεί από το πόρισμα, όταν τα αρμόδια όργανα της δικαιοσύνης θα αποφανθούν, και η εκπαιδευόμενη νοσηλεύτρια που δεν είχε άμεση εμπλοκή στο συμβάν να βρίσκεται αυτή τη στιγμή απολυμένη» μας είπε ο κ. Γεωργακόπουλος.

«Αντί για λύση εξέδωσαν παράλογη απόφαση»

Ο κ. Γεωργακόπουλος αναφέρει επιπλέον ότι ακόμα και σήμερα η Διοίκηση του «Αγίου Ανδρέα» δεν έχει ορίσει γιατρό εφημερεύοντα στο ΤΕΠ, στις «μικρές εφημερίες» του Νοσοκομείου.

«Αντ’ αυτού, εκδόθηκε έγγραφο στις 26/8 με υπογραφές της ιατρού διευθύντριας ΤΕΠ και της προϊσταμένης νοσηλεύτριας ΤΕΠ, που ορίζει (αλήθεια με ποια διοικητική δικαιοδοσία;) ότι η νοσηλεύτρια που είναι βάρδια στο ΤΕΠ θα αξιολογεί (!!!) τον ασθενή και θα καλεί τηλεφωνικά, όποιον εφημερεύοντα γιατρό ‘’αυτή νομίζει’’ πώς πρέπει να μεταβεί στο ΤΕΠ να προσφέρει βοήθεια και να μείνει εκεί μέχρι την πλήρη διεκπεραίωση του ασθενή!
Κι εγώ, ως γιατρός ΜΕΘ (και μέλος της Τριμελούς Επιτροπής Ιατρών) που εφημερεύω, όταν εφημερεύω για τους ασθενείς της ΜΕΘ, θα τους εγκαταλείψω όταν κληθώ στο ΤΕΠ; Και για πόσο διάστημα; Κι αν συμβεί κάτι επικίνδυνο στους ασθενείς για τους οποίους εφημερεύω, ποιός θα φέρει την ευθύνη αν κάποιος από αυτούς πεθάνει, χωρίς να μπορώ να τον/τους αντιμετωπίσω, επειδή θα είμαι στο ΤΕΠ με άλλον ασθενή;

Αυτή η ‘’παράλληλη ανάθεση καθηκόντων’’ στους ιατρούς και μάλιστα από πλήρως αναρμόδιο όργανο, θέτει σε κίνδυνο ζωές ασθενών αλλά και κάθε εφημερεύοντα ιατρό των κλινικών τμημάτων! Θεωρώ αδιανόητο (και απαράδεκτο μαζί) η διευθύντρια ΤΕΠ να συνυπογράφει τέτοιο κείμενο με την προϊσταμένη νοσηλεύτρια, παρακάμπτοντας τα αρμόδια διοικητικά όργανα, δίνοντας μάλιστα εντολή σε κάθε γιατρό εφημερεύοντα στα κλινικά τμήματα, να ανταποκρίνεται στο τηλεφώνημα της νοσηλεύτριας ΤΕΠ που ‘’αυτή νομίζει’’ πως πρέπει ο εφημερύων γιατρός της Κλινικής ή κάθε άλλου τμήματος, να πάει στο ΤΕΠ, εγκαταλείποντας τους ασθενείς για τους οποίους εφημερεύει!».

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Kostas Zanakis
Kostas Zanakis
1 μήνα πριν

Έγκλημα στο Οριάν Εξπρές (Αγκάθα Κρίστι)                                                                                             (Όπως λέμε έγκλημα στο Νοσοκομείο)
Όλοι ήταν οι δολοφόνοι…


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πάτρα - Ομαδικό revenge porn: «Κατέβηκε» το ροζ αρχείο και… διακινείται με άλλο τρόπο!
Αχαΐα: Που θα γίνονται δωρεάν rapid test σήμερα 5 Οκτωβρίου
Υπόθεση revenge porn στην Πάτρα: «Θα σε κάνω ξεφτίλα» - Συγκλονίζουν τα μηνύματα που δέχονταν τα θύματα στα social media
Ηλεία: Κέρδισε τη μάχη ο 27χρονος αστυνομικός που βρισκόταν σε άσχημη κατάσταση με εγκεφαλίτιδα - Οι ευχαριστίες σε πατρινούς γιατρούς