Νοσοκομείο Αγρινίου: Παραιτήθηκε η διευθύντρια ΜΕΘ

Μέτρησε η αδυναμία ενίσχυσης της μονάδας από υπουργείο και 6η ΥΠΕ

Νοσοκομείο Δεν άντεξε άλλο τον γολγοθά η Εύα Μιχαηλίδου...

Την παραίτησή της κατέθεσε στις αρχές της εβδομάδας η διευθύντρια της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Αγρινίου, Εύα Μιχαηλίδου.

Οι λόγοι της παραίτησής της δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστοί, σαφώς όμως ρόλο φαίνεται πως έπαιξε η αδυναμία ενίσχυσης με ιατρικό προσωπικό της μονάδας από το υπουργείο και την 6η ΥΠΕ.

Οι ενέργειες για να προκηρυχθούν δύο θέσεις ειδικευμένων ιατρών για τη ΜΕΘ δεν είχαν θετικό αποτέλεσμα, ενώ στην τελευταία προκήρυξη υπήρχαν μόνο τέσσερις θέσεις για το νοσοκομείο Αγρινίου.

Η παραίτηση αυτή σημαίνει ότι από τον Σεπτέμβρη το νευραλγικό αυτό τμήμα θα βάλει πάλι λουκέτο.

«Με τον ερχομό της κ. Μιχαηλίδου άνοιξε ξανά η μονάδα και μάλιστα πολύ γρήγορα είχε εξαιρετικά αποτελέσματα, όπως φανερώνει το πλήθος των ασθενών που βγήκαν ζωντανοί, αλλάζοντας άρδην το αρνητικό κλίμα που είχε διαμορφωθεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η νέα διευθύντρια φθάνοντας στο σημείο να κατοικοεδρεύει στη κυριολεξία μέσα σε αυτό το τμήμα για επτά ολόκληρους μήνες, με ατελείωτες εφημερίες -απλήρωτες φυσικά πολλές από αυτές-, μάλλον έφθασε στο όριό της», αναφέρει η δημοτική παράταξη «Ανυπότακτο Αγρίνιο» σε ανακοίνωσή της.

Το νοσοκομείο της πόλης είχε βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα πριν τον ερχομό της κ. Μιχαηλίδου, η οποία έστρωσε την κατάσταση με κόπο και πολλή δουλειά.

Η κυρία Μιχαηλίδου ανέλαβε αρχές του 2023 διευθύντρια στην πολύπαθη ΜΕΘ σε μια περίοδο κινητοποίησεων, καθώς η Μονάδα είχε αναστείλει τη λειτουργία της. Σε κάθε περίπτωση η διοίκηση του νοσοκομείου οφείλει εξηγήσεις για το ζήτημα, καθώς η δημόσια υγεία είναι υπόθεση όλων.

Πέρα από το νέο ζήτημα για τη ΜΕΘ, μεγάλη κουβέντα γίνεται και για τις μετακινήσεις ιατρών με «εντέλλεσθε» από το νοσοκομείο Αγρινίου σε άλλες πόλεις.

Τα κενά, που στην Αιτωλοακαρνανία είναι πολλά, σίγουρα δεν μπορούν να καλυφθούν μόνο με μετακινήσεις.