Νοσοκομείο Γεννηματάς: Τι απαντά η 1η ΥΠΕ για τις φωτογραφίες με τα φορεία στο παθολογικό ιατρείο των ΤΕΠ

Απαντήσεις για τις δύο φωτογραφίες με φορεία να έχουν γεμίσει το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.

Γεννηματάς,ΥΠΕ

Απαντήσεις για τις δύο φωτογραφίες με φορεία να έχουν γεμίσει το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου «Γεώργιος Γεννηματάς» κατά τη διάρκεια της χθεσινής εφημερίας, δίνει με ανακοίνωσή της η 1η Υγειονομική Περιφέρεια.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στον χώρο του Παθολογικού Ιατρείου των ΤΕΠ του «Γ. Γεννηματάς» υφίστανται 15 σταθερές θέσεις εξέτασης ασθενών αλλά τα περιστατικά που καλείται να διαχειριστεί είναι περισσότερα και προωθούνται αμέσως εντός του χώρου για να βρίσκονται σε σειρά προτεραιότητας εξέτασης.

Κατά την 1η ΥΠΕ στην εφημερία της Τετάρτης «προωθήθηκε μονοψήφιος αριθμός φορείων, εντός του Παθολογικού Ιατρείου, εν όψει της εξέτασης ασθενών που ακολουθεί».

«Όπως είναι γνωστό οι φωτογραφίες απεικονίζουν στιγμές. Και πάντως χρειάζεται να διασυνδέονται με πληροφορίες και στοιχεία» συνεχίζει η ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία:

– Στην εφημερία της 11/05/2024, οι προσελεύσεις στο Γ.Ν.Α. «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» ήταν (983) και οι εισαγωγές ασθενών (180) ( Διακινήθηκαν με Σ/ΕΚΑΒ, πλέον των (190) ασθενείς). Αναπτύχθηκαν αρχικά (15) επικουρικές κλίνες, οι οποίες διευθετήθηκαν μετά το πέρας της εφημερίας, χωρίς περαιτέρω πρόβλημα.

– Στην εφημερία της 15/16-05-2024 , οι προσελεύσεις στο Γ.Ν.Α. «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» ανήλθαν σε (672) και οι εισαγωγές ασθενών σε (156). Διακινήθηκαν με Ασθενοφόρα (Σ/ΕΚΑΒ και Ιδιωτικά ), (150) ασθενείς). Έχουν Αναπτυχθεί (15) επικουρικές κλίνες, λόγω του φόρτου, οι οποίες θα διευθετηθούν έως τις μεταμεσημβρινές ώρες της 16/05/2024.

Επομένως κατά την 1η ΥΠΕ οι φωτογραφίες είχαν σκοπό να προκαλέσουν «τεχνητά δυσμενή εντύπωση» για το νοσοκομείο «το οποίο, καθημερινά και -ιδίως- στις Γενικές Εφημερίες, ανταποκρίνεται με απόλυτη πληρότητα στις ανάγκες Δημόσιας Υγείας».

Οι δύο φωτογραφίες που προκάλεσαν την ανακοίνωση της 1ης ΥΠΕ

Η ανακοίνωση της 1ης ΥΠΕ για τα φορεία στο ΤΕΠ του «Γ. Γεννηματάς»

1. Η φωτο, στο δημοσίευμα της 15/05/2024, (09:56 hrs) απεικονίζει το ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ των ΤΕΠ του Γ.Ν.Α. «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» της ημέρας 11/05/2024 (Σάββατο, ημέρα εφημερίας/ 24ωρης της Ομάδας Α΄, ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ – ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ – ΑΓ. ΚΥΡΙΑΚΟΥ).

2. Η (δεύτερη) φωτο, στο δημοσίευμα της 15/05/2024, (22:20 hrs) απεικονίζει ομοίως τον ίδιο χώρο, στην εφημερία της 15/16-05-2024 (16ωρη) του Γ.Ν.Α. «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ».

 

 1. Εντός των χώρων ΤΕΠ, υφίστανται (3) Ιατρεία Υποδοχής (ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΟ – ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ – ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟ). Εντός του ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ υφίστανται (15) σταθερές θέσεις εξέτασης ασθενών.• Στο πλαίσιο υποδοχής πλειόνων περιστατικών τα οποία διακομίζονται μέσω Σ/ΕΚΑΒ και ιδιωτικών ομοίων), τα εν λόγω περιστατικά προωθούνται ΑΜΕΣΩΣ εντός του χώρου ΤΕΠ, προκειμένου να βρίσκονται σε σειρά προτεραιότητας εξέτασης.
  • Συναφώς τα ασθενοφόρα (κυρίως ΕΚΑΒ) αποδεσμεύονται, ώστε να είναι διαθέσιμα για κάλυψη αναγκών υγείας.4. Στις εν λόγω Γενικές Εφημερίες, προωθήθηκε μονοψήφιος αριθμός φορείων, εντός του ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ, εν όψει της εξέτασης ασθενών που ακολουθεί.5. Όπως είναι γνωστό οι φωτογραφίες απεικονίζουν στιγμές. Και πάντως χρειάζεται να διασυνδέονται με πληροφορίες και στοιχεία.

  • Στην εφημερία της 11/05/2024, οι προσελεύσεις στο Γ.Ν.Α. «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» ήταν (983) και οι εισαγωγές ασθενών (180) ( Διακινήθηκαν με Σ/ΕΚΑΒ, πλέον των (190) ασθενείς)

  • Αναπτύχθηκαν αρχικά (15) επικουρικές κλίνες, οι οποίες διευθετήθηκαν μετά το πέρας της εφημερίας, χωρίς περαιτέρω πρόβλημα.

  6. Στην εφημερία της 15/16-05-2024 , οι προσελεύσεις στο Γ.Ν.Α. «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» ανήλθαν σε (672) και οι εισαγωγές ασθενών σε (156). Διακινήθηκαν με Ασθενοφόρα (Σ/ΕΚΑΒ και Ιδιωτικά ), (150) ασθενείς)

  • Έχουν Αναπτυχθεί (15) επικουρικές κλίνες, λόγω του φόρτου, οι οποίες θα διευθετηθούν έως τις μεταμεσημβρινές ώρες της 16/05/2024.

  7. Με βάση τα όσα αναφέρθηκαν, οι συγκεκριμένες φωτογραφικές απεικονίσεις, έχουν σκοπό να προκαλέσουν (τεχνητά), δυσμενή εντύπωση, σε Νοσοκομειακή Μονάδα Πρώτης Γραμμής, ως το Νοσοκομείο «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» , το οποίο, καθημερινά και -ιδίως- στις Γενικές Εφημερίες, ανταποκρίνεται με απόλυτη πληρότητα στις ανάγκες Δημόσιας Υγείας. –

   

   

   

  Η ανάρτηση Κασσελάκη

  Με αφορμή τις φωτογραφίες αυτές ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης σχολίασε, με ανάρτησή του στα social media, ότι «αυτή η εικόνα πληγώνει την υπερηφάνεια των Ελλήνων και του κάθε πολίτη ξεχωριστά».

  «Τι θλιβερή ειρωνεία, είναι από εφημερία στο νοσοκομείο που φέρει το όνομα του ιδρυτή του ΕΣΥ, Γ. Γεννηματά. Δε χρειάζεται να υποσχεθώ. Η ζωή είναι πάνω από τις υποσχέσεις. Η διάσωση του ΕΣΥ και η προστασία της ανθρώπινης ζωής – των γονιών μας, των γιαγιάδων και παππούδων μας, των παιδιών μας, η δική μας – είναι η πρώτη προτεραιότητα για μας. Όταν μας εξουσιοδοτήσει ο ελληνικός λαός, αυτή η εικόνα θα γίνει το παρελθόν στο οποίο η Ελλάδα δε θα επιστρέψει ποτέ» καταλήγει στην ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

  Γεννηματάς,ΥΠΕ

  Γεννηματάς,ΥΠΕ

Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News

pelop Google news bing news pelop