Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία»: Αναβάλλονται χειρουργεία γιατί δεν υπάρχουν αναισθησιολόγοι – BINTEO

Μόνο έκτακτα και επείγοντα χειρουργεία πραγματοποιούνται στο νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων.

 

Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία»: Αναβάλλονται χειρουργεία γιατί δεν υπάρχουν αναισθησιολόγοι - BINTEO

Το Παιδιατρικό Νοσοκομείο σύμφωνα με τη ΕΡΤ, παραμένει χωρίς επαρκή αριθμό αναισθησιολόγων με αποτέλεσμα να αναβάλλονται τα προγραμματισμένα χειρουργεία και να ταλαιπωρούνται γονείς και παιδιά που χρειάζονται ιατρική περίθαλψη.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες το πρόβλημα έγινε πιο έντονο τον τελευταίο χρόνο καθώς οι οκτώ αναισθησιολόγοι που εργάζονται στο μεγαλύτερο παιδιατρικό νοσοκομείο της Αττικής δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες.

Στο νοσοκομείο αυτή την στιγμή πραγματοποιούνται μόνο τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά, ενώ τα προγραμματισμένα χειρουργεία μετατίθενται σε μεταγενέστερο χρόνο. Αξιοσημείωτο είναι ότι οι οργανικές θέσεις για αναισθησιολόγους στο Νοσοκομείο Παίδων “Η Αγία Σοφία” ήταν 17, ενώ πλέον έχουν μειωθεί σε 9 με τους υπάρχοντες γιατρούς του νοσοκομείου να αδυνατούν να καλύψουν όλα τα περιστατικά.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ