Νοσοκομείο Ρίου: «Αναγέννηση» της ναυαρχίδας στην Υγεία με 6,5 εκ ευρώ

Το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του ΠΓΝΠ είναι ύψους 6,5 εκ. ευρώ και το χρονοδιάγραμμα προβλέπει την ολοκλήρωσή του σε 22 μήνες

Νοσοκομείο Ρίου: «Αναγέννηση» της ναυαρχίδας στην Υγεία με 6,5 εκ ευρώ Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου: Τ. Αθανασόπουλος, Π. Μέγας, Ε. Λιάτσικος, Ιωάννα Μίχου (διευθύντρια Νοσηλευτικής), Χ. Μπονάνος, Παρασκευή Φιλτισένιου (εκπρόσωπος των Εργαζομένων στο ΔΣ), Ν. Φαρμάκης, Γ. Καρβέλης, Δ. Μπάκος

Ολα δείχνουν ότι η στιγμή που θα πάψει το υγειονομικό προσωπικό να τρέχει με τις κουβάδες για να μαζέψει τα νερά που τρέχουν σε θαλάμους νοσηλείας και γραφεία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών σε κάθε νεροποντή, φτάνει.

Μετά από 34 χρόνια πλήρους εγκατάλειψης με τα τοιχώματα, εσωτερικά και εξωτερικά, να έχουν διαβρωθεί, τις ψευδοροφές να έχουν ξηλωθεί σε αρκετά σημεία, χθες εγκαταστάθηκε στο ΠΓΝΠ εργολαβία για την πλήρη ανακαίνιση και ενεργειακή αναβάθμιση του νοσοκομείου.

Υπενθυμίζουμε, όπως έχει αναδείξει η «Π» με συνεχή ρεπορτάζ είναι ένα έργο που έχουν υποσχεθεί, «δρομολογήσει» και διαχειριστεί όλοι οι υπουργοί Υγείας της τελευταίας 20ετίας και μαζί με αυτούς οι εκάστοτε διοικήσεις του νοσηλευτικού ιδρύματος. Σήμερα, το έργο αυτό δεν αποτελεί υπόσχεση.

Ξεκίνησε να υλοποιείται μετά τη συνεργασία της Περιφέρειας, της διοίκησης της 6ης ΥΠε, της διοίκησης του νοσοκομείου και της Κτηματικής Εταιρείας.

Χθες, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, οι εμπλεκόμενοι φορείς ανακοίνωσαν την έναρξη του έργου που προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε 22 μήνες.

Νοσοκομείο Ρίου: «Αναγέννηση» της ναυαρχίδας στην Υγεία με 6,5 εκ ευρώ

Η έναρξη της διάσωσης του ΠΓΝΠ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΚΟΣ

Ο αναπληρωτής διοικητής του ΠΓΝΠ, Δημήτρης Μπάκος ως οικοδεσπότης ξεκίνησε τη συνέντευξη Τύπου επισημαίνοντας ότι «Το ΠΓΝΠ από το 1988 που παραδόθηκε δεν είχε καμία φροντίδα με αποτέλεσμα να έχει πλέον έντονα τα σημάδια της φθοράς. Με την ενεργειακή αναβάθμιση επιτυγχάνουμε μία εξοικονόμηση της τάξεως του 40% ως προς τη συνολική κατανάλωση ρεύματος σε ετήσια βάση. Παράλληλα, θα προβούμε σε πλήρη συντήρηση και ανακαίνιση σε όλο το εξωτερικό κέλυφος του κτιρίου, θα θερμομονωθεί, θα αντικατασταθούν τα κουφώματα, θα εγκατασταθεί κεντρικός κλιματισμός κ.ά. Ολα αυτά θα ρυθμίζονται από ένα κεντρικό σύστημα που θα έχει κατάλληλο λογισμικό και θα προσαρμόζει την κατανάλωση ενέργειας στις πραγματικές ανάγκες που έχει το κτίριο καθημερινά».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΒΕΛΗΣ

Ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης περιέγραψε: «Η ενεργειακή αναβάθμιση του ΠΓΝΠ ήταν μία προτεραιότητα που θέσαμε από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε την 6η Υγειονομική Περιφέρεια. Σας υπενθυμίζω ότι το έργο το βρήκαμε καθηλωμένο. Είχε ενταχθεί από την προηγούμενη περιφερειακή αρχή αλλά δεν είχε γίνει κανένα βήμα με κίνδυνο μάλιστα απένταξης από το ΕΣΠΑ. Προσπαθήσαμε με την προηγούμενη διοίκηση του νοσοκομείου αλλά αναποτελεσματικά. Μόλις ανέλαβε ο κ. Μπάκος ξεκινήσαμε μία νέα προσπάθεια και με τη στήριξη του περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη, του αντιπεριφερειάρχη Χαράλαμπου Μπονάνου και τις Κτιριακές Υποδομές, πετύχαμε να ξεμπλοκάρουμε το έργο και να φτάσουμε στη σημερινή μέρα».

 

Νοσοκομείο Ρίου: «Αναγέννηση» της ναυαρχίδας στην Υγεία με 6,5 εκ ευρώ

Από την ξενάγηση στον χώρο του εργοταξίου

ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΗΣ

Ο περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης ανέφερε ότι «πρόκειται για ένα έργο ύψους 6,5 εκ. ευρώ από το Επιχειρησιακό μας Πρόγραμμα “Δυτική Ελλάδα 2014-2020” χρηματοδοτείται η “αναγέννηση” της υγειονομικής ναυαρχίδας της Περιφέρειάς μας και είμαστε περήφανοι που δεν εγκαταλείψαμε μία προσπάθεια η οποία έδειχνε να έχει βαλτώσει. Η συνεργασία μας με την 6η ΥΠΕ, τη Διοίκηση του Νοσοκομείου αλλά και την ΚΤΥΠ Α.Ε. που ανέλαβε ως φορέας υλοποίησης του έργου, υπήρξε εξαιρετική, και κυρίως αποτελεσματική. Ξεπεράσαμε όλες τις γραφειοκρατικές διαδικασίες και αγκυλώσεις ενώ σε έξι μόλις μήνες ολοκληρώθηκαν και οι διαγωνιστικές διαδικασίες. Η Δυτική Ελλάδα χρειάζεται πραγματικό έργο, όχι καλές προθέσεις και οράματα. Αυτό που οφείλουμε να κάνουμε είναι να είμαστε χρήσιμοι και αποτελεσματικοί. Και σήμερα είμαι χαρούμενος γιατί το αποτελεσματικός αποκτά μεγαλύτερο νόημα διότι περάσαμε στη φάση της υλοποίησης ενός σπουδαίου έργου για τη Δυτική Ελλάδα».

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΜΠΟΝΑΝΟΣ

Ο αντιπεριφερειάρχης Χαράλαμπος Μπονάνος που είχε χειριστεί το θέμα αυτό και ως διοικητής του νοσοκομείου είπε: «Πραγματικά σήμερα τα συναισθήματά μου είναι ανάμεικτα. Αρχικά, θα πω ότι ζηλεύω. Ζηλεύω τη θέση του κ. Μπάκου διότι αυτό που γίνεται σήμερα περίμενα ότι θα γίνει το 2014 – 2015 που ήμουν διοικητής. Δεν έγινε τότε όπως δεν έγινε και πολλά χρόνια πριν. Επιτέλους γίνεται πράξη, να τελειώσουμε με αυτές τις εικόνες που πολλές φορές με τους καθηγητές Βαγγέλη Λιάτσικο, Παναγιώτη Μέγα, Τάσο Αθανασόπουλο και Περικλή Νταβλούρο στο γραφείο μου όταν ήμουν διοικητής χαμηλώναμε το βλέμμα μας. Και το κάναμε αυτό διότι βλέπαμε κουβάδες που βάζαμε για να μαζέψουμε το νερό από το εσωτερικό του νοσοκομείου ή τα παράπονα των ασθενών το καλοκαίρι που ήταν χωρίς κλιματισμό. Ενώσαμε όλοι τις δυνάμεις μας η Περιφέρεια, η διοίκηση της 6ης Υπε, η διοίκηση του νοσοκομείου καταφέραμε να πετύχουμε αυτό το μεγάλο βήμα που θα μας κάνει περήφανους όλους.

Αυτό θα συμπληρωθεί με τις διαδικασίες αντικατάστασης του ξενοδοχειακού εξοπλισμού μέσω ΕΣΠΑ ύψους 1.100.000 ευρώ που ήδη προχωρούν».

Κατσιφάρας: Εργαστήκαμε και πετύχαμε

Με ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της παράταξης «δικαίωμα στην ΠΡΟΟΔΟ» Απόστολος Κατσιφάρας, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την έναρξη του έργου. «Οταν είχαμε την ευθύνη της διοίκησης στην Περιφέρεια είχαμε δουλέψει μεθοδικά, στοχευμένα και σε συνεργασία με τη διοίκηση του νοσοκομείου και την 6η ΥΠΕ καταφέραμε να ολοκληρωθούν οι μελέτες, να διεκδικήσουμε πόρους και να εντάξουμε το έργο στο πρόγραμμα της περιφέρειας τον Νοέμβριο του 2018» σημειώνει στη σχετική ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Ειδήσεις από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού μέσω του beach soccer – Ημερίδα στην Πάτρα
Κορονοϊός: Ανεβασμένα τα κρούσματα, σχεδόν διπλάσια από τη Δευτέρα - Πάνω από 100 στην Αχαΐα
Πάτρα: Παραλίγο κόντρα λόγω ασυνεννοησίας για το Φεστιβάλ των «Αναιρέσεων»
Δήμος Καλαβρύτων: «Ν’ ανακληθεί κάθε σχεδιασμός για την κατάργηση του Υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς»