Νοσοκομείο Ρίου: Διευκρινίσεις για αναστολή εισαγωγών στη Ψυχιατρική

Ανακοίνωση για την αναστολή εισαγωγών στη Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών λόγω κρουσμάτων κορονοϊού και τις αντιδράσεις της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας και τις ενέργεις της 6ης ΥΠΕ.

Νοσοκομείο Ρίου: Διευκρινίσεις για αναστολή εισαγωγών στη Ψυχιατρική

Σχετικά με την συνάντηση του διοικητή της 6 ης ΥΠΕ και της Ενωσης Αστυνομικών Αχαΐας και σε απάντηση των δημοσιευμάτων του ηλεκτρονικού και γραπτού τύπου θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα εξής: Προτεραιότητα αποτελεί πάντα η ασφαλής νοσηλεία των ψυχιατρικών ασθενών σε μία κλινική με χρόνια προβλήματα, κυρίως λόγω της μόνιμης ύπαρξης επικουρικών κλινών (ράντζων).

Νοσοκομείο Ρίου: Ανοίγει η Ψυχιατρική με παρέμβαση Καρβέλη και τη διαμαρτυρία των Αστυνομικών

Οταν ελήφθη η απόφαση κλεισίματος της Κλινικής σε συνεργασία με την Επιτροπή Λοιμώξεων του ΠΓΝΠ και τη Διοίκηση του ΠΓΝΠ, είχαμε 11 κρούσματα Covid-19, 9 ασθενείς σε καραντίνα και 9 ράντζα, με αδυναμία απομόνωσης μεγάλου αριθμού ασθενών και αδυναμία εφαρμογής χρήσης μάσκας.

Με τα μέτρα που ελήφθησαν περιορίστηκαν τα περιστατικά με νόσο Covid-19 σε 2, τα οποία και απομονώθηκαν στο θάλαμο Covid της κλινικής. Ετσι έγινε εφικτό, μετά τη μείωση των κρουσμάτων, να ανοίξει η κλινική την Τρίτη 21/2/2023, μετά από συνεννόηση με τον αντιπρόεδρο της επιτροπής Covid-19 του ΠΓΝΠ τον καθηγητή κ. Μαραγκό και σε γνώση του διοικητή του Νοσοκομείου. Είναι επιεικώς απαράδεκτο στο άρθρο να τίθεται θέμα απάνθρωπων μέτρων και δημιουργίας κενού αστυνόμευσης. Οι αποφάσεις λαμβάνονται από τα αρμόδια επιστημονικά  όργανα που έχουν γνώση της αντιμετώπισης και διαχείρισης της covid-19. Είναι κατανοητό το πρόβλημα μεταφοράς ασθενών σε άλλες δομές αλλά έρχεται σε δεύτερη μοίρα μετά από την υγεία και την ασφάλεια των ασθενών.

Εξάλλου αυτό έχει εφαρμοστεί και σε αλλά νοσοκομεία της χώρας χωρίς διαμαρτυρία των εμπλεκομένων. Η αναστολή νέων εισαγωγών αποσκοπεί μόνο στην προστασία των νοσηλευόμενων ασθενών και του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού εφαρμόζοντας τα πρωτόκολλα του Υπουργείου για την Covid-19.
Μάρκος Μαραγκός (καθηγητής- διευθυντής Παθολογίας – Λοιμώξεων ΠΓΝΠ – αντιπρόεδρος Επιτροπής Λοιμώξεων ΠΓΝΠ, Φίλιππος Γουρζής (καθηγητής – διευθυντής Ψυχιατρικής Κλινικής ΠΓΝΠ – διευθυντής Παιδοψυχιατρικής,Καραμανδανείο.

Σ.Σ: Διευκρινίζεται, ότι στο άρθρο της «Π» αποτυπώνονταν οι απόψεις του προέδρου των Αστυνομικών Αχαΐας Χ. Τσίτσικα και οι ενέργειες του διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γ. Καρβέλη

Google News Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ