Νοσοκομείο Ζακύνθου: Ε.Δ.Ε. από την 6η Υ.Π.Ε. για αναθέσεις έργων σε εταιρεία που διατηρεί υπάλληλός του

«Οι διαδικασίες για την ανάθεση των δύο έργων ήταν καθ’ όλα νόμιμες, αφού υπήρξαν δημόσιες προσκλήσεις και διαγωνισμοί, με κλειστές προσφορές», αναφέρουν πηγές του νοσοκομείου Ζακύνθου

Ζακύνθου

Την παρέμβαση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, η οποία διέταξε τη διενέργεια ΕΔΕ στο νοσοκομείο Ζακύνθου, προκάλεσαν καταγγελίες, τις οποίες δημοσίευσε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Πολάκης, σύμφωνα με τις οποίες η διοίκηση του νοσοκομείου, αφού ενέκρινε την παράλληλη απασχόληση υπαλλήλου του, κατόπιν του ανέθεσε δύο οικοδομικά έργα, ύψους περίπου 30.000 ευρώ το καθένα.

Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ, μιλώντας στην ΕΡΤ Ζακύνθου, είπε ότι η καταγγελία είχε φτάσει στα χέρια του και μάλιστα από μέλος του Δ.Σ. του νοσοκομείου Ζακύνθου, πριν την ανάρτηση Πολάκη και πως είχε ήδη ξεκινήσει η διερεύνηση της υπόθεσης.

Για την ουσία του θέματος, για το αν δηλαδή μπορεί δημόσιος υπάλληλος να πάρει δημόσιο έργο, ο κ. Καρβέλης τόνισε ότι αυτό μπορεί να γίνει μόνο υπό κάποιες πολύ αυστηρές προϋποθέσεις, προσθέτοντας με νόημα ότι αυτό είναι και το ουσιαστικό αντικείμενο της ΕΔΕ που διενεργείται για το νοσοκομείο Ζακύνθου.

Ανώτατη πηγή της διοίκησης του νοσοκομείου Ζακύνθου επεσήμανε στην ΕΡΤ ότι όλες οι διαδικασίες είναι νόμιμες. Συγκεκριμένα, τονίζει ότι “το υπηρεσιακό συμβούλιο ήταν αυτό έδωσε την άδεια στον υπάλληλο να δραστηριοποιείται επαγγελματικά και εκτός νοσοκομείου”, επισημαίνοντας ότι η δραστηριότητά του αυτή δεν έχει καμία σχέση με τα καθήκοντά του.

Η ίδια πηγή υπογραμμίζει ότι οι διαδικασίες για την ανάθεση των δύο έργων «ήταν καθ΄όλα νόμιμες, αφού υπήρξαν δημόσιες προσκλήσεις και διαγωνισμοί, με κλειστές προσφορές. Στο ένα έργο ο υπάλληλος του νοσοκομείου έδωσε την πιο συμφέρουσα προσφορά, ενώ στην δεύτερη δεν υπήρξε άλλη κατάθεση φακέλου πέραν του δικού του».

«Όλα είναι αναρτημένα στην «ΔΙΑΥΓΕΙΑ», καταλήγει.

Οι νομαρχιακές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τις καταγγελίες “ξιφουλκούν” κατά του τοπικού βουλευτή και της κυβέρνησης.

Η τοπική του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ζακύνθου καταγγέλλει τον βουλευτή Ζακύνθου της ΝΔ, που σαν πρώην εργαζόμενος του νοσοκομείου γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα και δεν έχει ζητήσει ακόμα την παραίτηση του διοικητή και του ΔΣ του νοσοκομείου. Άρα συγκαλύπτει το πλιάτσικο των γαλάζιων τρωκτικών στο νοσοκομείο Ζακύνθου…»

Και το ΠΑΣΟΚ:

«Αν τα καταγγελλόμενα είναι αλήθεια, τότε δικαιούμαστε να μιλάμε για αποκέντρωση της διαφθοράς, της διαπλοκής, της εξυπηρέτησης των ημετέρων απ’ άκρου σ’ άκρου της χώρας! Δικαιούμαστε να μιλάμε για μια αδίστακτη κυβέρνηση, που όχι μόνο δεν σέβεται το νόμο και τους στοιχειώδεις κανόνες της δημοκρατίας, αλλά θεωρεί το κράτος τιμάρια που το διαχειρίζεται σαν ιδιοκτησία της».

Για το θέμα έχει ενημερωθεί από την πρώτη στιγμή και το υπουργείο Υγείας, στο οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν σταλεί από την διοίκηση του νοσοκομείου όλα τα έγγραφα που αφορούν στην υπόθεση. Τόσο για την μετάταξη του υπαλλήλου από βοηθό θαλάμου σε θυρωρό, όσο και για τις αναθέσεις των δύο έργων στην εταιρεία που αυτός διατηρεί.

 

Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News

pelop Google news bing news pelop whatsapp Pelop