Νότιο Πάρκο: Έρευνα της Αστυνομίας για οργανωμένη θανάτωση ζώων

Πατρινός φιλόζωος καταγγέλλει στην «Π» δράση αγνώστων στον Φάρο, με θύματα μικρές γάτες… σε βράχους του κυματοθραύστη. Η επέμβαση της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας προκειμένου να ξεθαφτούν και να κινηθούν οι νόμιμες ενέργειες.

Νότιο Πάρκο: Έρευνα της Αστυνομίας για οργανωμένη θανάτωση ζώων

Σοβαρό περιστατικό καταγγέλλει στην «Πελοπόννησο», ο πατρινός φιλόζωος, Γιάννης Μπαλαφούτης, ο οποίος πριν από λίγες μέρες -κάνοντας βόλτα στο Νότιο Πάρκο κοντά στον Φάρο- διαπίστωσε ότι δύο γάτες είχαν θανατωθεί από αγνώστους!

Πρόκειται για γάτες, περίπου 5 – 6 μηνών, όπου η μία βρέθηκε νεκρή και θαμμένη κάτω από βράχους στον κυματοθραύστη και η άλλη σε ημιθανή κατάσταση, σφηνωμένη σε βραχώδες σημείο, με αποτέλεσμα κι αυτή μετά από λίγο να ξεψυχήσει.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει στην «Π» ο κ. Μπαλαφούτης, οι υπαίτιοι προχώρησαν στην αποτρόπαια πράξη, σε μία περιοχή όπου κυκλοφορούν αρκετές γάτες και γενικότερα μικρά ζώα, εξαιτίας των σπιτιών φιλοξενίας που έχει τοποθετήσει εκεί ο Δήμος Πατρέων.

Ο ίδιος, ως όφειλε, κάλεσε την Πυροσβεστική για να ξεθαφτούν οι δύο γάτες, κάτι που πράγματι έγινε σύντομα με τις απαραίτητες διαδικασίες κι εν συνεχεια η Αστυνομία, προκειμένου να καταγράψει το συμβάν και να κινηθούν οι υπόλοιπες -κατά τον νόμο – προβλεπόμενες ενέργειες .

Εχει συνταχθεί, ήδη, σχετική δικογραφία και διεξάγεται έρευνα για να βρεθεί ο δράστης ή οι δράστες της θανάτωσης των άκακων τετράποδων.

Η Αστυνομία ξετυλίγει το «κουβάρι» του περιστατικού, με την ισχύουσα νομοθεσία (2021) να είναι πλέον πολύ αυστηρή για όσους κακοποιούν, κακομεταχειρίζονται ή θανατώνουν ζώα συντροφιάς, αφού προβλέπει ποινές κάθειρξης έως 10 ετών και χρηματικά πρόστιμα έως 50.000 ευρώ.

Με αφορμή το δυσάρεστο αυτό συμβάν, γεννούνται σοβαρά ερωτηματικά, για το αν τα αδέσποτα ζώα έχουν χώρους προστασίας στην πόλη κι αν τηρούνται οι ευρωπαϊκές οδηγίες.

Πολίτες που έχουν επικοινωνήσει κατά καιρούς με την «Π», υποστηρίζουν: «Τα ζώα στη περιοχή του Νότιου Πάρκου είναι αφημένα στην τύχη τους και κανείς δεν ασχολείται σχετικά με το αν ζουν ή όχι, ενώ αν δεν ήταν φιλόζωοι να τα ταΐζουν τακτικά, θα είχαν πεθάνει πολλά από αυτά».

Ο Δήμος Πατρέων υποστηρίζει, πάντως, ότι καταβάλλει προσπάθειες να υπάρχουν χώροι φιλοξενείας, όμως εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να καλύπτει όλες τις ανάγκες.

ΜΠΑΛΑΦΟΥΤΗΣ: «ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΡΙΜΝΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ»

Ο Γιάννης Μπαλαφούτης, μιλώντας στην «Πελοπόννησο», για το περιστατικό, δήλωσε: «Πρέπει κάτι να γίνει από τον Δήμο, ο οποίος συμφώνα με τον νόμο έχει την ευθύνη για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς κι αυτός θα πρέπει να ακολουθήσει τις διαδικασίες. Για παράδειγμα, θα πρέπει να δημιουργήσει καταφύγια, τα οποία έχουν φύλαξη και 14ωρη κτηνιατρική περίθαλψη κι όχι μόνο. Αυτό που ζητάω είναι να υπάρχει η μέριμνα, που πρέπει από τη δημοτική αρχή».

Google News

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ