Ντομάτες γεμιστές με κους κους, ελιές και φράουλες

image 625612

Υλικά

6 ντομάτες

200 γρ. προμαγειρεμένο κουσκούς

200 ml νερό

2 κ. σ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι

10 φράουλες

1 μάνγκο

Φύλλα μέντας, για το άρωμα

Λίγες μαύρες ελιές

Χυμό λεμονιού

Αλάτι

Εκτέλεση

Βήμα 1

Για να φτιάξετε το κουσκούς, θερμάνετε τα 200 ml νερού με λίγο αλάτι, ρίξτε πάνω στο κουσκούς και προσθέστε το ελαιόλαδο. Ανακατέψτε, καλύψτε και αφήστε το για 10 λεπτά.

Βήμα 2

Πλύνετε τις ντομάτες, κόψτε τις κορυφές τους και βγάλτε το εσωτερικό τους και τους σπόρους. Κρατήστε τις κορυφές και τον πολτό στην άκρη.

Βήμα 3

Κόψτε το κρεμμύδι, τις ελιές, τις φράουλες, τη μέντα και το μάνγκο σε μικρούς κύβους, προσθέστε στον πολτό ντομάτας και ανακατέψτε.

Βήμα 4

Ρίξτε το μείγμα στο κουσκούς και ανακατέψτε.

Βήμα 5

Φτιάξτε το ντρέσινγκ ανακατεύοντας το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο και μια πρέζα αλάτι και προσθέστε το στη γέμιση.

Βήμα 6

Γεμίστε τις ντομάτες με το μείγμα, καλύψτε με τα καπάκια και τοποθετήστε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρετε.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

tasosberdesis 1
theron
Χωρίς τίτλο 4
226380661 1026500694785693 8603586999052667441 n